SES Eş Genel Başkanı M. Sıddık Akın; "SES"imiz Yargılanamaz! SES Eş Genel Başkanı M. Sıddık Akın; "SES"imiz Yargılanamaz!

Eğitim Sen 29. Mücadele Yılını Kutladı!

Encümen-i Muallimin’den, TÖS’ten, TÖB-DER’den devraldığı 116 yıllık mücadele birikimiyle kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim ile özerk demokratik üniversite mücadelesini sürdüren Eğitim Sen, 29. yaşını kutladı.

Sendika Genel Merkezi’nde düzenlenen kutlama etkinliği, emek, barış ve demokrasi mücadelesinde yitirilenlerin anısına düzenlenen saygı duruşuyla başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kutlama mesajının okunduğu etkinliğe, CHP 27. Dönem Milletvekili ve Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya, DEM Parti Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz, Kamuran Tarhan ve MYK Üyesi Umut Açar, Emek Partisi GYK Üyesi Şükran Doğan ve Ankara İl Başkanı Rüstem Kahraman, Sol Parti Sözcüsü İsmail Hakkı Tombul, bir önceki dönem KESK MYK üyeleri Şükran Kablan Yeşil, Zeynep Korkmaz ve Varol Öztorun, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, Dev Maden Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Atasoy, Eğit-Der Genel Başkanı Tahsin Doğan, TÖB-DER Genel Başkan Vekili İsmet Yalçın, ÖVDER Başkanı Enver Önder, Eğitim Sen önceki genel başkanları Kamuran Karaca ve Nejla Kurul, Eğitim Bilim Toplum Dergisi Editörü Mutahhar Aksarı ve çok sayıda konuk katıldı.

Eğitim Sen’in 29 yıllık tarihini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından yapılan konuşmalarda, Eğitim Sen’in mücadele dolu geçmişine vurgu yapılarak, destek ve dayanışma mesajları iletildi.

Şükran Kablan

Nejla Kurul

Mutahhar Aksarı

Kemal Irmak

IMG_8261

Kamuran Karaca

IMG_8256

IMG_8219

IMG_8243

IMG_8204

IMG_8193

Yıldırım Kaya

Gülcan Kaçmaz

Editör: Haber Merkezi