Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Hedef Gösteren Haksız İthamlara boyun eğmeyeceğiz" konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bakan Tekin: Öğretmen atamalarında mülakat yapacağız! Bakan Tekin: Öğretmen atamalarında mülakat yapacağız!

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Kulp ilçesinde iki öğretmenin yaşadığı kavga nedeniyle sendikalarının hedef gösterilmesi ve kendilerine üye olan öğretmenin açığa alınmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Amed 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Serhat Kılıç, şiddet olayının çözülmesine yönelik adım atılmasının gerektiği yerde üyelerinin hedef gösterildiğini belirtti.

Konuyla ilgili basın açıklamasını Eğitim Sen Amed 1 Nolu Şube Sekreteri Sinan Gündüz gerçekleştirdi.

Gündüz açıklamasında şu ifadelre yer verdi, "iki hafta önce Pasur’da iki öğretmenin birbirine şiddet uyguladığı bir olay yaşandığını belirtti. Şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmediklerini ifade eden Gündüz, “Fakat, söz konusu olay sonrasında hepimizin medyadan öğrendiği üzere sözde bir sendikanın başkanı olan şahıs olaya taraf olmuş, durumu çarpıtırcasına kirli bir dil kullanmış, sarf ettiği sözlerle ağır ithamda ve hakaretlerde bulunmuş böylece hem olayı ört pas etmek istemiş hem de üyemizi hedef göstererek açığa alınmasına neden olmuştur” dedi. 

Üyelerine yönelik geliştirilen hukuksuz süreci teşhir etmek için açıklama yaptıklarını aktaran Gündüz, “Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Pasur ilçemizde iki öğretmenin karıştığı bir kavga olayını alakası olmayan bir mecraya çekmeye çalışmıştır. Olayın çekilmek istendiği noktanın ne olduğunu ve bu suretle üyemizi hedef olarak gösterdiği açık ve net olarak görülmüş, bunun yanı sıra sonraki cümlelerinde de yetkilileri göreve davet etmiştir. Hedef gösterme neticesinde yaşanan şiddet olayına bağlı olarak üyemiz açığa alınmıştır. Şiddetin diğer tarafı olan kişi de üyemizi darp ettiği raporla kanıtlanmış olmasına rağmen korunmuştur. Ayrıca bu olay sonucunda üyemize darp raporu veren hekim, verilen raporun sahte olduğu iddia edilerek aynı şahıslar tarafından hedef gösterilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Gündüz, kavganın mobese görüntülerinin de paylaşıldığını hatırlattı. “Sözde sendikanın başkanı hangi adli ve idari sıfatla mobesa görüntülerine ulaşıp bunu basına servis edebiliyor?” diye soran Gündüz, soru işaretlerinin giderilmesini istedi. Gündüz, şu soruları yönelterek çelişkilere dikkat çekti: “Bu kararı veren ilgili disiplin kurulu hangi dayanakla sendika başkanının açıklamalarını bir direktif olarak alıyor ve harekete geçiyor? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü neden bu sendikanın doğrultusunda hareket ediyor? Neden malum sendikanın bazı üyelerinin almış olduğu disiplin cezaları düşürülmüş? Neden bazılarının da yaptığı ciddi yolsuzluklar neticesinde aldıkları ‘kademe durdurma cezası’ yine bu sendikanın güdümünde kalan ilgili disiplin kurulu tarafından ‘aylıktan kesme cezasına’ düşürülmüş? Bu usulsüzlüğü yapabilmeyi bir güç olma algısına dönüştüren sözde sendika bunu üye kazandırmak için nasıl bir propaganda malzemesine dönüştürdü?”

Gündüz, üyelerinin yanında olduklarını belirterek, mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. 

Editör: Haber Merkezi