İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Millet İttifakı’nın İstanbul mitinginde, "İstanbulluların iradesini beğenmeyenler seçimi iptal ettirmişlerdi. O gün utanmadan 'Sandıktan biz çıkmazsak, o seçim geçerli sayılmaz' dediler. Sonra millet onlara öyle bir demokrasi tokadı attı ki saymayı öğrendiler. Hem milletin kararına saygı duymayı hem de oyları saymayı öğrendiler. 23 Haziran’da, 806 bin oy farkını tek tek saydırdı bu millet onlara. 14 Mayıs’ta da milyonlarca oy farkını tek tek sayacaklar. Milletin iradesine saygı duyacak, iktidarı millete teslim edecekler" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Mitinge; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Muhteşemsin İstanbul! <a href="https://t.co/KPvCqani8D">https://t.co/KPvCqani8D</a></p>&mdash; Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) <a href="https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1654861004726214663?ref_src=twsrc%5Etfw">May 6, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Haber Merkezi