El kurutma makinelerinin mikroplarla mücadelesi ciddi tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Temelde ortamdaki havayı çekip şiddetli bir şekilde dışarı veren el kuruma makinası kullanım alanına göre filtreler ve bazı özel seçeneklerle dikkatleri üzerinde toplar. Peki ama el kurutma makineleri için bakterileri öldürme kapasiteleri hangi faktörlere bağlıdır?

Cihazın Özelliği ve Filtresi

İlk olarak bu işlem için tasarlanmış profesyonel cihazların ortamda bulunan pek çok bakteriyi avladıklarını biliyoruz. Bunlar elinizi çok yüksek hızda kuruturken aynı zamanda ortamdaki havayı da filtrelemektedir. Yalnız her ne kadar bu tarz açıklamalar el kurutma makinelerinin tanımlarında karşımıza çıkıyor olsa da temelde gerçeği yansıtmayabilir.

Avrupa Birliği standartları ve Amerika Birleşik Devletleri hijyen yönetmeliğine uygun bir cihaz satın almak istiyorsanız Excel Dryer bu konuda son derece profesyonel bir cihaz olarak ön plana çıkar. Türkiye’de satışı yapılan Excel Dryer cihazlar doğrudan Amerika’dan getirildiği için oranın kullanım seçeneklerine uygun olarak hazırlanmaktadır. Bakterileri öldürme seçenekleri, elinizi temizlemesi ve yüksek hızda üflemesi de son derece önemlidir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘10- 16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında ‘Bocce Turnuvası’ düzenliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘10- 16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında ‘Bocce Turnuvası’ düzenliyor.

Kullanım Süresi ve El Yıkama Tekniği

Hiç şüphesiz elinizdeki bakterilerin uzaklaştırılması için elinizin uygun bir şekilde yıkanmış olması da büyük bir önem arz eder. Hava temizleme cihazı elinizde yer alan bakterilerin arındırılmasını sağlamaz. Sadece havada bulunan bakterilerin elinizden uzaklaşması için tasarlanmıştır. Bu sebeple el kurutma cihazı tercih ederken orta – uzun vadede ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacak bir el kurutma makinesi tercih etmeniz gerekmektedir.

Yalnız her ne olursa olsun kullanılan cihazların özelliğine bağlı olmaksızın yoğun olarak havada bakterilerin bulunması durumunda az da olsa bakteri barındırabilmektedir. Bunu da göz önünde bulundurarak Excel Dryer gibi HEPA filtre ve hava temizleme seçeneğini bir arada bulunduran bir cihaz satın alabilirsiniz.

Hava temizleme cihazlarının bakterilerle mücadele de kullanımı son derece tartışmalı bir konudur. Yine de Excel Dryer gibi profesyonel bir cihazdan destek alırsanız kısa süre içerisinde havadaki pek çok partikülü temizlemesi söz konusudur. Aynı zamanda uygun kurutma sayesinde kağıt kullanımının ciddi anlamda önüne geçmekte mümkün olmaktadır.

Editör: Haber Merkezi