DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ELİF ESEN ÇGC’DE

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Türkiye’de basının özgür olması gerektiğini belirterek, “Basının bağımsız olmadığı, gazetecilerin özgürlük içerisinde mesleklerini icra edemediği bir ülkede demokrasiden söz edilemez” dedi.

Esen, beraberinde Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, Başkan Yardımcısı Burhan Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gezerşen ile geldiği ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde, olağan genel kurulda başkanlığa yeniden seçilen Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulunu  tebrik etti.

IMG_2312

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir; yönetim kurulu üyeleri üyeleri Sefa Saygıdeğer,  Abdullah Engin Kanber, Yasemin Atasoy, Süreyya Uri Aksoy, Hüseyin Arat,  Mutlu Mete, Mustafa Akköse, Dilek Akın ve Çetin Ulucan ile konuk ettiği DEVA Partili yöneticilere Cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ÇGC’nin alanında Türkiye’de “Kamu Yararına Dernek” statüsü kazanmış 4 dernekten biri olduğuna işaret eden Başkan Esendemir, konuklarına ziyaretleri için teşekkür ederek, basın mensuplarının sorunları ve beklentileri konusunda bilgi paylaşımında bulundu. 

Elif Esen ise basının önemine vurgu yaparak, “Basın özgür olmalıdır. Basının  bağımsız olmadığı, gazetecilerin özgürlük içerisinde mesleklerini icra edemediği bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Unutulmamalıdır ki özgür bir basın demokratik bir düzenin en temel yapı taşlarından biridir” dedi.

KADIN VE GENÇ KOTASI

Esen, Deva Partisi kurucularının ellerini taşın altına koymak isteyen, “çocuklarımızın geleceği, torunlarımızın geleceği için ne yapabiliriz” diyen  insanlardan oluştuğunu söyledi.  

Partisinin kadın ve gençliğe büyük önem verdiğini vurgulayan Esen, şöyle devam etti:

“Biz kadın ve gençlerimizin karar mekanizmalarında siyasette olmalarını önemsedik. Bizim kadın ve gençlik kollarımız yok. Bunu yenilikçi siyasette önemli olduğunu düşündük. Çünkü, bugüne kadar siyasi partilerde görüldüğü gibi Kadın ve Gençlik Kolları imza yetkisi olmayan ve seçim zamanı geldiğinde kadınlara ‘hadi koşun evlere girin’, gençlere ‘haydi koşun pankart asın’ denilen insan topluluğu gibi görülüyordu. Biz ise bunun böyle olmasını istemedik. Biz onların sistemin içinde olmasını, karar yetkilerinin bulunmasını, imza yetkilerinin olmasını istedik.”

Elif Esen, partilerinde yüzde 35 kadın kotası, yüzde 20 de gençlik kotası bulunduğunu belirterek, “Partimizde 20’li yaşlarda genel başkan yardımcılarımız var. Üyelerimizin yüzde 30 -35’i kadın, yüzde 35 gibi genç oranımız var. Bu henüz hiç seçime girmemiş bir parti için iyi bir orandır” ifadelerine yer verdi.

Esen, 6’lı masanın uyum içinde çalıştığını, son dönemlerde çok konuşulan sandık güvenliği konusunda yoğun bir hazırlık içinde olduklarını, tüm sandık görevlilerine  hakları konusunda eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi