Elon Musk, eski ABD başkanının şiddeti kışkırttığı için sosyal medya platformundan yasaklanmasından yaklaşık iki yıl sonra, Donald Trump'ın Twitter'daki hesabını eski haline getirdi.

Trump'ın hesabı, platformun yeni sahibi Musk'ın sosyal medya sitesinde Trump'ın geri dönmesine izin verilmesi için dar bir desteği gösteren bir anket yürütmesinin ardından Cumartesi günü Twitter'da yeniden ortaya çıktı.

Ankette 15 milyondan fazla kişi, yüzde 51,8'lik ince bir çoğunluk lehte oyla, Trump'ın hesabının eski durumuna getirilip getirilmeyeceğini soran oy kullandı.

"Halk konuştu. Trump, eski durumuna getirilecek,” diye tweet attı Musk.

Ancak Trump, Cumartesi günü erken saatlerde platforma geri dönmekle ilgilenmediğini söyledi.

Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nun yıllık liderlik toplantısında bir panel tarafından Twitter'a dönmeyi planlayıp planlamadığı sorulduğunda, eski cumhurbaşkanı video aracılığıyla "Bunun için herhangi bir neden görmüyorum" dedi.

Trump, Trump Media & Technology Group (TMTG) girişimi tarafından geliştirilen, Twitter'dan daha iyi kullanıcı katılımına sahip olduğunu ve "olağanüstü derecede iyi" olduğunu söylediği yeni platformu Truth Social'a bağlı kalacağını söyledi.

Salı günü 2024'te Beyaz Saray'ı geri almak için bir teklif başlatan Trump, Musk'a da övgüde bulundu ve onu her zaman sevdiğini söyledi.

Ancak eski başkan, Twitter'ın botlardan, sahte hesaplardan muzdarip olduğunu ve karşılaştığı sorunların "inanılmaz" olduğunu da söyledi.

Musk, ilk olarak Mayıs ayında Trump üzerindeki yasağı kaldırmayı planladığını söyledi ve eski başkanın herhangi bir dönüşün zamanlaması, Twitter'ın birçok reklamvereni tarafından yakından izlendi ve korkuldu.

Musk, o zamandan beri kullanıcılara ve reklamverenlere, böyle bir kararın "çok çeşitli bakış açılarına" sahip kişilerden oluşan bir içerik denetleme konseyi tarafından değerlendirilerek verileceği ve konsey toplanmadan önce hiçbir hesap eski durumuna getirilmeyeceği konusunda güvence vermeye çalıştı.

Ayrıca, Twitter'ın "bunu yapmak için net bir süreç" olana kadar yasaklanan kullanıcıları eski haline getirmeyeceğini söyledi.

Bu hafta Musk, profil adını "Elon Musk" olarak değiştirdiği için yasaklanan ve bunun bir parodi hesap olduğunu belirtmeden kimliğe bürünmeye karşı yeni kuralını ihlal eden komedyen Kathy Griffin'i eski durumuna getirdi.

İşe iade süreci veya moderasyon konseyi hakkında yeni bir bilgi yok.

Trump'ın Twitter'a geri dönmemesi, Musk'ın platformu köklü bir şekilde yeniden şekillendirmesinden zaten rahatsız olan büyük reklam verenlerin endişelerini azaltabilir.

İş gücünü yarıya indirdi ve şirketin yanlış bilgilerin ve zararlı içeriğin yayılmasını önlemekle yükümlü olan güven ve güvenlik ekibini ciddi şekilde azalttı.

Bu eylemler ve Musk'ın tweet'leri, büyük şirketleri, platformun nefret söylemini nasıl ele aldığını izlerken sitedeki reklamları durdurmaya itti.

Cumartesi günü Bloomberg, Twitter'ın mühendislerin toplu istifasından sadece birkaç gün sonra isimsiz kaynaklara atıfta bulunarak satış ve ortaklık bölümlerinde daha fazla çalışanı işten çıkarabileceğini bildirdi.

Editör: Güven BOĞA