EMEK Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz; Bütün güçleri tek adam yönetimine karşı ortak bir tutumla mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Akdeniz; “Bir kez daha işçileri, emekçileri; emek, demokrasi ve barıştan yana olan bütün güçleri tek adam yönetimine karşı ortak bir tutumla mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti;

WhatsApp Image 2023-03-03 at 18.43.02

Türkiye'nin tek adam yönetiminden kurtulmasına olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Burjuva muhalefet cephesinde yaşanan gelişmeler somut olarak gösteriyor ki tek adamın yenilmesi ancak ve ancak halkın örgütlü gücüyle mümkündür.

Bunun için tek adam yönetimine karşı halkın taleplerini dikkate alan ve siyasal demokrasiye sahip çıkan tek bir adayla cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesi daha da elzem hale gelmiştir.

Bir kez daha işçileri, emekçileri; emek, demokrasi ve barıştan yana olan bütün güçleri tek adam yönetimine karşı ortak bir tutumla mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Emek Partisi bu sorumlulukla hareket edecektir.

HDP MYK yarın olağanüstü toplanıyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP MYK'sını toplarken, HDP de yarın saat 14.00’te olağanüstü MYK toplama kararı aldı.

HDP’li Temelli’den Akşener yorumu: Faşizmin rengi değişse de zihniyeti değişmez, yanlış masa nasıl doğru siyaset üretsin?

HDP'li Sezai Temelli, Meral Akşener'in ağır ithamlarla Altı Masa'nın ayrılmasına ilişkin olarak, "Faşizmin rengi değişse de zihniyeti değişmez, yanlış masa nasıl doğru siyaset üretsin?" yorumunu yaptı.

Temelli, Akşener'in Mehmet Ağar'la fotoğrafıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Faşizmin rengi değişse de zihniyeti değişmez… yanlış hayat nasıl doğru yaşansın, yanlış masa nasıl doğru siyaset üretsin?" ifadesini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi’nden Erdoğan’a: Hiç sevinme gidiyorsun!

Altılı Masa'da aday çatlağı yaşanırken Türkiye İşçi Partisi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Hiç sevinme gidiyorsun!" diye seslendi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ağır ithamlarda bulunarak Altılı Masa'dan ayrıldı, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yaptı.

Altılı Masa'da aday gerilimi yaşanırken, TİP Twitter hesabından Erdoğan paylaşımı yaptı.

Editör: Haber Merkezi