Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Bir asır önce, millî mücadelesini Cumhuriyet’in kuruluşuyla tamamlayan milletimiz, Cumhuriyet’in ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yemin etmesi ve Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ne katıldı.

“Milletimiz, Cumhuriyet'in ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracaktır”

Konuşmasına törene katılanları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizleri, bu tarihî törenimiz münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, milletin evinde, 15 Temmuz gecesi gazilikle şereflenen bu mekânda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Törenimizi teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sözlerimin hemen başında Rabbime, bizlere bir 5 sene daha Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet etme imkânı verdiği için hamdediyorum”  diye ekledi.

“ESER VE HİZMET SİYASETİ POPÜLİZME GALİP GELMİŞTİR”

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarının pek çok anlamı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz, bir kez daha demokratik kazanımlarına sahip çıkarak, bizlere ‘durmak yok; yola, çalışmaya devam’ demiştir. Tabii yetmez, ‘hizmet ve eser üretmeye devam’ demiştir. Millî iradenin üzerine gölge düşürme girişimleri akamete uğramış; tıpkı bir asır önce olduğu gibi ‘manda ve himaye’ tekliflerini millet yine reddetmiştir. Eser ve hizmet siyaseti popülizme galip gelmiş, insanımızın basiret ve ferasetinin hafife alınmaması gerektiği tekrar anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.  

“TÜRKİYE YÜZYILI TEKLİFİMİZİN İNSANIMIZ TARAFINDAN KABUL EDİLDİĞİNİ GÖRDÜK”

1950’den beri neredeyse her 10 yılda bir tekrarlanan darbelerle yara alan Türk demokrasisinin rüştünü tüm dünyaya bir kez daha ispat ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçmenin yarısını dahi sandığa götüremeyenlerin attığı diktatörlük ve otokrasi iftiralarının içinin tamamen boş olduğu görülmüştür. Bu seçimlerle on yıllardır ülkemiz aleyhine yürütülen kampanyaları boşa çıkarmakla kalmadık, aynı zamanda geleceğimizi de güvence altına aldık. Yine bu seçimlerde Türkiye Yüzyılı teklifimizin insanımız tarafından kabul edildiğini gördük” açıklamasında bulundu.

“ÜLKEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Bir asır önce, millî mücadelesini Cumhuriyet’in kuruluşuyla tamamlayan milletimiz, Cumhuriyet’in ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki beş yıl boyunca bu vizyonumuzu adım adım uygulamaya geçireceğiz. Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin hepsinin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vaat etmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. Demokrasimizi darbe ürünü mevcut Anayasa’dan kurtararak; özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir Anayasa ile güçlendireceğiz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini, hakiki manasıyla pratiğe dökmekte kararlıyız.”

Editör: Haber Merkezi