Ocak 2022'de kurulan ve Türkiye genelinde 10 bin üyeye, Adana'da 450 üye sayısına ulaşarak Adana Şubesi'ni ilan eden Hürriyetçi Eğitim Sen, 2 Eylül'de Ankara'da yaptığı  uzman ve başöğretmenlik sınavlarının iptali ve promosyon anlaşmalarının yenilenmesi eyleminden sonra  Adana'da da konvoy eylemi ve basın açıklaması ile gündem oluşturmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ergun AYYILDIZ tarafından okunan basın açıklaması şu şekilde;

Bugün burada bulunma sebebimiz Eğitim Çalışanlarının sesine kulağını kapatmış bir Milli Eğitim Bakanlığı var, buradan sesleniyoruz Öğretmenlik Meslek Kanunu 1 Ekim'de geri çekilmelidir veya revize edilmelidir. Bu ucube sınavı kabullenemeyiz, bu sınav bir fizik öğretmeni, bir beden eğitimi ve spor öğretmeni aynı sınavla uzman olmaz, biz buradan haykırıyoruz;

Bu sınavın hiçbir geçerliliği yoktur ,Eğitim çalışanlarının sorunları gün geçtikçe çığ gibi büyüyor, Türkiye'nin her yerinde promosyon komedisi yaşıyoruz, 3 yıllık promosyonlar 4000,5000,6000,7000 tl gibi komik kalan rakamlara imza atılmıştır, Türkiye'nin her yerinde Hürriyetçi Eğitim Sen olarak eylemlerimiz Promosyonlar güncellenene kadar, ÖMK çekilene kadar, Eğitim-Öğretim Hazırlık ödeneği tüm Eğitim Çalışanlarına ödenene kadar devam edecektir. Son olarak da Öğretmenleri aç gözlü olmakla suçlayan Ahmet Maranki'ye seslenmek istiyoruz " Sus da Adam Sansınlar Seni". Bu eylemimize katılan tüm eğitim çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz, hepinizi Allah'a emanet ediyoruz.

Editör: Güven BOĞA