Avustralya: Senato soruşturması, Hıristiyan okullarının yasayı eşcinsel insanlardan 'temizlemek' için kullanacağını söyleyen iki eğitimcinin ifadesini alıyor.

Avustralya'da iki eşcinsel eğitimci, cinsellikleri nedeniyle işten atılmaları hakkında konuşarak, dini ayrımcılık yasasının bu tür işten çıkarmaları kolaylaştıracağı konusunda bir soruşturma yapılması konusunda uyardı.

Nathan Zomprogno Cuma günü bir Senato soruşturmasını okulların cinsellik konusunda ayrımcılık "yapabileceği ve yapabileceği" konusunda uyarırken, Karen Pack "sırf gey olduğum ve partnerimle evlendiğim için" kovulduğunu söyledi.

LGBT eşitlik grupları, yasa tasarısının işe alma ve işten çıkarma konusundaki ayrımcılık yasalarına daha sınırlı dini muafiyetlerle eyalet yasalarını geçersiz kılacağını ve okullara cinsellik ve evlilik konusundaki görüşleri nedeniyle öğretmenleri işten çıkarma konusunda 

Pack, Senato'nun yasal ve anayasal işler komitesine, 2019'da eşcinsel partneriyle nişanlandıktan sonra bir Hıristiyan ilahiyat kolejinde öğretim görevlisi olarak görevden alındığını söyledi.

Mart ve Nisan 2020'de kolej, Pack'i Hıristiyan inancının derinliği için övmesine rağmen, ilişkisini "şeytani" olarak kınayan şikayetler aldıktan sonra Pack'i görevden aldı.

“Sorun benim öğretişim, teolojim veya karakterim olmadığı çok açıktı” dedi. “Tamamen eşcinsel olduğum ve ortağım Bronte ile evlendiğim içindi.

“İçtenlikle tutulan bir Hıristiyan inancına sahibim. Kendimi hiçbir şeye ima etmeye çalışmıyorum. Şu anda bu yasayla ve diğerleriyle olan şey, esasen kiliseyi benim gibi insanlardan temizleme girişimidir.”

Öğretmen Zamprogno duruşmaya, Hıristiyan okullarının öğretmenleri cinsellikleri nedeniyle “yapabileceklerini ve yapabileceklerini” ve kendisinin ve Pack'in “çok sayıda örnekten yalnızca ikisi” olduğunu söyledi.

20 yıl özel Hıristiyan okullarında çalıştıktan sonra Zamprogno, "yaptığım işte iyi ve saygın biri" olduğunu ve cinselliğinin "işimi yapma yeteneğimle hiçbir ilgisi olmadığına" inandığını söyledi.

"Cinselliğim hakkında soru sorulduğunda dürüstçe cevap verdim ve ertesi yıl okulda bana yer olmadığı söylendi" dedi."

“İşverenler, dini inançları veya cinsellikleri nedeniyle olduğu açık olsa bile, çalışanlarını bırakmalarının nedenini genellikle gizleyecektir” dedi.

"Bu yasa tasarısının hükümleri, dini topluluklar içinde insanları kendilerine farklı bir dini inançtan baskı yapmak ve nihayetinde onlardan temizlemek isteyenlere etkin bir şekilde yetki veriyor."

 , yasanın okulların cinsel yönelim temelinde ayrımcılık yapma kabiliyetini etkilememesine rağmen, inançların bir parçası olduğu durumlarda “bir dini okulun, bir kişinin cinsellik gibi konulardaki dini inançlarını dikkate almasına izin vereceğini” ileri sürdü . okuldan.

Sidney Anglikan kilisesi, öğretmen Stephanie Lentz'in bir kişinin Hristiyan olup da eşcinsel olabileceğine inandığı için görevden alındığını ileri sürerek , yaygın olarak bildirilen öğretmen Stephanie Lentz'in gey olduğu için görevden alındığı iddialarına karşı ismi açıklanmayan bir Hristiyan okulunu savundu.

“Cinsellik ve ilişkiler konusunda aynı teolojik görüşe sahip olan ve bu nedenle inanç beyanını imzalayamayan bir heteroseksüel öğretmenin görevine de son verilirdi” denildi.

Tasarıya ilişkin iki meclis soruşturması 4 Şubat'a kadar rapor edilecek.

Üç Liberal milletvekilinin buna karşı oy kullanma haklarını saklı tutması ve dört Liberalden oluşan bir diğer grubun, başsavcının vazgeçtiği anlaşılan LGBTQ+ öğrenciler için daha fazla koruma karşılığında tasarıyı desteklemeyi kabul etmesi nedeniyle, muhtemelen İşçi desteğinin geçmesini gerektirecektir. üzerinde .

Michaelia Cash, Aralık ayında bir Hıristiyan web seminerine, Angie Bell, Fiona Martin, Dave Sharma ve Katie Allen'ın dini ayrımcılık yasasıyla aynı anda geçmek için destek kazandıklarını iddia etmelerine rağmen, LGBTQ+ öğrencilerine yönelik korumaların 12 ay beklemek zorunda kalacağını söyledi. .

Wentworth Allegra Spender'ın bağımsız adayı, “eşcinsel öğrenciler cinsellikleri nedeniyle asla cezalandırılmamalı veya okuldan atılmamalıdır” dedi.

Guardian Australia'ya “Din temelinde ayrımcılık yapmamalıyız, ancak öğrenciler ve öğretmenler her türlü yasada korunmalıdır” dedi.

“Bir kez daha toplum, hükümetin ne yapacağını tahmin etmeye bırakıldı.

“Hükümetin, bizi tahminde bırakmak yerine savunmasız gençleri nasıl koruyacağını açıklaması gerekiyor.”

Bell, Guardian Australia'ya “başsavcı ve tüm paydaşlarla çalışmaya devam edeceğini” söyledi.

“Tasarı parlamentoya yeniden sunulduktan sonra tüm Avustralyalılar için ayrımcılığa karşı güvenlik ve koruma sağlamak için değişiklikler ve olası çözümler hakkında daha fazla tartışma yapılacağından eminim.”

Paul Karp

Editör: TE Bilisim