HAYATLARIMIZDAN, HAKLARIMIZDAN, HAYALLERİMİZDEN VAZGEÇMİYOR, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Eşitlik karşıtı ve kadın düşmanı söylemler ve uygulamalarla niyetini defalarca ortaya koyan iktidar, seçim sürecinde kurduğu ittifaklarla ‘nihai hedefini’ gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Programlarının ana eksenine laiklik ve kadın erkek eşitliğini toptan yok etmek,  LGBTİQ+’lara yaşam hakkı bile tanımamayı koyan partileri yanına alarak kadınların hayatını ve geleceğini tehdit ediyor. 

14 Mayıs seçimlerinde, HÜDA-PAR, YRP gibi partilerle birlikte mecliste çoğunluğu oluşturan blokun yeni meclis üyeleri, daha mazbatalarını bile almadan kadın düşmanı fikirlerini açıkça ortaya koymaktan çekinmiyor. Bu çoğunluğun laiklik ve eşitlik karşıtı siyasi programlarını hayata geçirmelerinin önündeki en önemli fren, 28 Mayıs Seçimini muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması olacaktır.

Ülkenin ekonomik, sosyal, toplumsal tüm alanlarda uğratıldığı tahribatın giderilmesi ve eşitlikçi, laik, demokratik mekanizmaların oluşturulmasına giden kapının açılması da aynı şekilde buna bağlıdır. Oylarımızla sağlayacağımız değişim; demokratik dönüşüm, hukukun üstünlüğü ve eşitliğin sağlanması, ayrımcılık ve şiddetin ortadan kaldırılmasının önünü açacaktır.

Biz kadınlar, on yıllardır kazanılmış haklarımızı korumak için mücadeleden hiçbir zaman yılmadık. Sadece son 3,5 yılda hayatlarımızı ve haklarımızı hedef alan pek çok girişimi durdurduk. Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi, ülkenin bütününün demokratikleşmesinin en önemli dinamiğidir.

Hiçbir erkek ittifakı bizi eşitlik ve özgürlük yolumuzdan döndüremez.

EŞİK- Eşitlik İçin Kadın Platformu olarak; eşitlik, demokrasi, barıştan yana olan herkesi yarın saat 11.00-13.00 ila 21.00-23.00 arasın da yapacağımız sosyal medya eyleminde kadınlarla dayanışmaya çağırıyoruz.

HÜDA-PAR ve YRP ile birlikte ultra cinsiyetçi yeni meclisteki kadın düşmanı çoğunluğu durduracağız.

Yapabiliriz, 14 Mayıs'ta biz kazandık, yine kazanacağız.

#OyVer

#GeleceğineSahipÇık

 EŞİK_Eşitlik için Kadın Platformu

Editör: Haber Merkezi