Fas'ta bir temyiz mahkemesi, geçen yıl 11 yaşındaki bir kıza tecavüz eden üç erkeğin cezasını 5 yıldan 40 yıla çıkardı.

Bu karara göre sanıklardan biri 20'şer yıl, diğer ikisi 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl bu adamlar, Fas'ın başkenti Rabat yakınlarındaki bir köyde Senai adlı 11 yaşındaki bir kıza tecavüz ederek hamile kalmasına neden oldu.

Bugünün Sena'sı bir yaşında bir çocuk annesi.

Senato avukatı Abdul Fattah Zahrach, mahkemeden ayrıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mağdura adalet getiren cezadan memnunuz" dedi.

İlk mahkemede yargıç, Senato'nun savunmalarını ve açıklamalarını "çelişkili" buldu.

20 Mart'ta verilen ilk kararda bu kişilerden biri 2 yıl, diğer ikisi 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu kararlar kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Hapis cezasına ek olarak toplam 140.000 dirhem (12.500 avrodan fazla) ödemeye mahkum edildiler. Bu arada ilk mahkemede 50 bin dirhem (4 bin 500 avro) ödemeye mahkûm edildiler.

Mahkeme duruşmaları, savcının "çocuk koruma yönetmeliği kapsamında" talebi üzerine kapalı kapılar ardında gerçekleştirildi.

Bu davanın savcısı, duruşmanın ardından gazetecilere "Mümkün olsaydı idam cezasını isterdim" dedi.

Fas yasalarında idam cezası fiilen kaldırılmıştır, dolayısıyla bu ülkede 1993'ten beri infaz gerçekleştirilmemiştir.

Mahkemede hazır bulunan kişilere göre sanıklar önce tüm suçlamaları reddettiler ve son olarak Senai'nin çocuğunun biyolojik babası olduğunu kanıtlayan DNA testinin sonuçlarıyla karşılaşınca içlerinden biri tekrarlamakla yetindi. cümle: "Bilmiyorum".

İlk mahkemenin kararının açıklanmasının ardından birçok Faslı öfkelendi. Onlara göre, verilen ceza sanıkların işledikleri suçla orantılı değildi.

Ardından 35.000'den fazla imzanın olduğu bir dilekçe toplandı.

Bu, Fas'ta son yıllarda kamuoyunu etkileyen en şok edici davalardan biriydi.

Bu davanın başlangıcından beri Samai ile birlikte olan Insaf (Dezavantajlı Kadınlarla Ulusal Dayanışma Enstitüsü) Genel Sekreteri Amina Khalid gazetecilere şunları söyledi: "Sanai hala şüpheli."

Bu dernek bu küçük kızın okula girmesine yardımcı oldu. Daha önce hiç okula gitmemişti.

Bu dava, çocukların cinsel şiddete karşı korunması konusunun ve Fas'ta yasalarda reform yapılması gereğinin yeniden tartışılmasına neden oldu.

Editör: Haber Merkezi