BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜLTÜRLERARASI DİYALOĞA ÖNEMLİ BİR KATKI

FARKLI COĞRAFYALARDAN GELEN HİKAYELER MERSİN’DE HAYAT BULDU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Sinema Ofisi, Türkiye Fransız Kültür Merkezi (Institut Français) iş birliğiyle, 23-24-25 Mayıs tarihlerinde ‘Frankofon Film Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Frankofon Film Festivali, sinema aracılığıyla kültürel çeşitliliği ve uluslararası iş birliğini ön plana çıkarıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Frankofon Film Festivali ile sadece sanata değil, aynı zamanda kültürlerarası diyaloğa da güçlü bir katkı sunuyor. Festival Mersin’i dünya sinemasıyla buluştururken, kentte yaşayanlara da farklı hayatlara ve hikâyelere dokunma fırsatı tanıdı.

Frankofon Fi̇lm Festi̇vali̇ Mersi̇n’de Si̇nemaseverlerle Buluştu (1)

ŞEHİR TİYATROSU’NUN ‘MİSAFİR’ OYUNU GÜLNALILARLA BULUŞTU ŞEHİR TİYATROSU’NUN ‘MİSAFİR’ OYUNU GÜLNALILARLA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel çeşitliliği ve sanatı destekleyen örnek bir iş birliğine daha imza attı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Sinema Ofisi, Türkiye Fransız Kültür Merkezi (Institut Français) iş birliğiyle, 23-24-25 Mayıs tarihleri arasında ‘Frankofon Film Festivali’ni Mersinlilerle buluşturdu. Bu yıl 2.’si düzenlenen Frankofon Film Festivali; sinema aracılığıyla farklı coğrafyalardan gelen hikâyeleri Mersinli izleyicilerle buluşturarak, kentteki kültürel zenginliğe katkı sağladı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen festival; yalnızca sinema tutkunlarına hitap etmekle kalmadı, aynı zamanda uluslararası kültürel etkileşimin ve yaratıcı sanat anlayışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Festival kapsamında; Fransızca konuşulan ülkelerden gelen kısa filmler, ödüllü yapımlar ve ilk kez Türkiye’de gösterilecek olan bağımsız filmler yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Frankofon Film Festivali ile sadece sanata değil, aynı zamanda kültürlerarası diyaloğa da güçlü bir katkı sundu. Festival Mersin’i dünya sinemasıyla buluştururken, kentte yaşayanlara da farklı hayatlara ve hikâyelere dokunma fırsatı tanıdı.

Akça: “Toplamda 7 filmi, Mersinli sinemaseverlerle buluşturduk”

Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça festival hakkında bilgi vererek, “Frankofon Film Festivali, Fransız Kültür Festivali ile Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen uluslararası nitelikte bir film festivali.  Bu sene de 23-24-25 Mayıs’ta festivalimizi Mersin’de sinemaseverlere sunduk” dedi.

Festival kapsamında gösterilen filmlerin özenle seçildiğinin altını çizen Akça, “Fransız Kültür Merkezi’nin seçmiş olduğu filmler üzerinden; Fransa, Lüksemburg, İsviçre gibi ülkelerde seçilmiş ve uluslararası film festivallerinde ödüller kazanmış filmler listemizde yer aldı. Toplamda 7 filmi, 23-24 ve 25 Mayıs’ta 9 seansta Mersinli sinemaseverlerle buluşturduk” ifadelerine yer verdi.

Frankofon Fi̇lm Festi̇vali̇ Mersi̇n’de Si̇nemaseverlerle Buluştu (6)

Erkılıç: “Farklı eğilimleri buluşturan ve keyifli zaman geçirten bir festival oldu”

Festivalde Fransız filmleri, Fransızca konuşulan filmler ya da Fransa’nın etrafında olan ülkelerin filmlerinin yer aldığını kaydeden Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Hakan Erkılıç, “Bu filmlerin içinde animasyonlar, 72 yılından kalan filmler, son dönemin gençlik öykülerini anlatan yapıtlar da vardı. 3 gün süren bu festivali Mersin Büyükşehir Belediyesi ücretsiz sağladı. Mersin’de kültür sanata, sinemaya ve sanat sinemasına ilgi duyanlara hitap eden bir programdı. Çok farklı eğilimleri bir araya getirerek, keyifli zaman geçirten bir festival oldu” sözlerine yer verdi.

 

Frankofon Film Festivali, katılımcılardan büyük beğeni aldı

Frankofon Film Festivali’ni ilgiyle takip ettiğini söyleyen Samet Kamal, festivalde gösterilen filmlerin kendisini geliştirme noktasında katkı sağladığını ifade ederek,  “Daha önce hiç izlemediğim filmleri izledim. Böyle bir festivalin Mersin’de olması bir şans ve ben de bu şansı değerlendirdim. Biz öğrenciler daha çok Hollywood filmleri izlediğimiz için, farklı ülkelerden farklı filmler izlemek bize daha iyi şeyler katabilir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Festivali takip eden Gülümser Tekiner, Mersin’de bu gibi festivallerin sayısının artması gerektiğini vurgulayarak, “Güzel bir festival oldu ve ilgiyle takip ettim. Çoğu zaman bu festivallere katılmaya gayret ediyorum. Çünkü bu tür festivallerin, bizlere kültürel ve sanatsal anlamda çok güzel şeyler kattığına inanıyorum. Toplum olarak buna ihtiyacımız var” dedi.

Editör: Haber Merkezi