Yayıncısı Jean-Christophe Florentin medyaya verdiği demeçte, Playboy'un kapağında ülkenin vatandaşlık bakanı Marlene Schiappa'nın yer aldığı Fransa baskısının son sayısının 100.000 adet ilk baskının Pazartesi günü gazete bayilerine ulaşmasından sadece saatler sonra tükendiğini söyledi.

Florentin, FranceInfo'ya verdiği demeçte, derginin ayda sadece 30.000 sayı sattığını söyledi. Kamu talebini karşılamak için ek 60.000 baskı makinesine gideceğini de sözlerine ekledi. 

Bu özel sayıya olan ilgi, bakanın kadın ve LGBTQ haklarıyla ilgili olarak dergide verdiği geniş kapsamlı bir röportaja bağlanıyor. Popülaritesi, Paris'in siyasi altyapısının, ülkenin Başbakanı Elisabeth Borne de dahil olmak üzere, kötü şöhretli yayında görünmesine yönelik muhalefetine de bir tepki olarak görülüyor. 

Bu ayın başlarında Le Parisien'de yayınlanan bir habere göre Borne, Schiappa'yı arayarak Playboy'daki görünümünün "mevcut dönemde daha da uygun olmadığını" söyledi. Borne, hükümetin dayattığı ve aylarca protestolara yol açan popüler olmayan emeklilik reformu planları nedeniyle Fransa'da devam eden huzursuzluğa atıfta bulunuyordu.

12344444-3

Ancak Schiappa sosyal medyada kendini savundu: “Kadınların vücutları üzerinde kontrol sahibi olma hakkı, bu her yerde ve her zaman var. Fransa'da kadınlar özgürdür - aleyhtarlara ve ikiyüzlülere tüm saygımla."

40 yaşındaki fotoğrafta tamamen giyinik. Siyasi kariyerinde, daha önce kedi çağırma veya kurt ıslığı için yerinde para cezaları getirmeyi de içeren cinsel taciz karşıtı yasayı AB ülkesinin parlamentosundan geçirmişti.

2017'de ülkenin ilk Cinsiyet Eşitliği Dışişleri Bakanı oldu. Görevdeki bu büyüsü sırasında, hüküm giymiş cinsel suçlu Jeffrey Epstein'ın suçlarına ilişkin soruşturma çağrısında bulunma konusunda öne çıktı. 2019'da Schiappa, Fransa'da cinsel suçlardan hüküm giymiş yabancı uyrukluların da sınır dışı edilmesini önerdi. 2020 yılında Vatandaşlıktan Sorumlu Bakan Delegesi olarak atandı.

Playboy, birçok kişi tarafından son birkaç on yılın en tartışmalı yayınlarından biri olarak görülüyor. Buna rağmen, sayfalarında çok sayıda önde gelen siyasi figür - yine tamamen giyinik - yer aldı. 2015 yılında, eski ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, dergiye uzun bir röportaj verdi ve bu röportajda, dönemin Başkanı Barack Obama'nın yönetimini şiddetle eleştirdi.

Editör: Haber Merkezi