Gebze Teknik Üniversitesi’nde iki öğrenci topluluğu tarafından 'harem selamlık' bahar pikniği düzenlenecek. Öğrenciler duruma tepki göstererek, "Bilimin, çağdaşlığın yuvası olması gereken üniversitelerde Kadın ve erkek ayrımı gözetilerek yapılan bir etkinliği kabul etmiyoruz" dedi.

Birgün'ün haberine göre, Kocaeli’deki Gebze Teknik Üniversitesi’nde bulunan iki öğrenci topluluğu tarafından bahar pikniği yapılacak. Yeniler Topluluğu ve Seferber Topluluğu tarafından üniversite kampüsünün içinde düzenlenecek olan etkinlikte erkek ve kadın öğrencilerin ayrı ayrı oturacağı belirtildi.

7 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek etkinliğin duyurusunda, şunlar kaydedildi:

"Final sınavları öncesinde aramızdaki bağı kuvvetlendirmek ve tanışmak adına gerçekleştireceğimiz ‘Bahar Pikniği’mize okulumuzdaki tüm öğrenciler davetlidir. Etkinliğimizde ikram olacaktır. Etkinliğimizde erkek ve kızların oturma düzeni hususunda ayrı şekilde yer almasına özen gösterilecektir."

"Bu uygulamanın okulumuzda yeri yoktur"

Üniversite öğrencileri bir açıklama yayımlayarak harem selamlık etkinliğe tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bilimin, çağdaşlığın yuvası olması gereken üniversitelerde kadın-erkek ayrımı gözetilerek yapılan bir etkinliği kabul etmiyoruz. Sapıkça düşüncelerle kadınları toplumsal yaşamdan soyutlama çabasının bir parçası olan bu uygulamanın okulumuzda yeri yoktur."

Editör: Haber Merkezi