Kılıçdaroğlu Gönüllüleri, adayları Kemal Kılıçdaroğlu’nu hız kesmeden Adanalılara tanıtıyor, onun vaat ve projelerini halka anlatıyor ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onların oylarını istiyor.

Duygu Kafe Karşısındaki Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Koordinasyon Merkezi’nde sabah erken saatlerde toplanan onlarca gönüllü belirlenen programa göre Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki semt pazarlarında bildiri dağıtıp, 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’nun ilk 100 günde yapacağı reformları yurttaşlara birebir anlatırken, “Neden Kılıçdaroğlu?” sorusunun yanıtını da veriyor. Öte yandan Yüreğir ve Sarıçam İlçe Koordinasyonu gönüllüleri de Kozan Yolu’ndaki koordinasyon merkezinde her iki ilçenin caddelerine sokaklarına dağılıp halkla buluşuyor.

GENÇLERİN MERKEZİ

Adana ve ilçelerindeki toplam dört koordinasyon merkezindeki gönüllüler, sabah ve öğleden sonra olmak üzere her gün iki etkinlik gerçekleştiriyor. Gönüllüler bu etkinliklerde ağırlıklı olarak Kılıçdaroğlu’nun bildiri ve broşürlerini dağıtırken, yurttaşların her konudaki sorularına da yanıt veriyor. Seçimlerde oy vermek üzere memleketlerine gidecek öğrencilere, “Demokrasi İçin Bilet”, depremzedelere ise “Askıda Bilet” kampanyalarıyla yardım ve desteklerde bulunulurken, vatandaşlar farklı ihtiyaç taleplerinde Millet İttifakı partilerinin il veya ilçe yönetimlerine yönlendiriliyor.

Öğrencilerin yoğunlukta olduğu Duygu Kafe bölgesinde faaliyetlerini yürüten Adana Koordinasyon Merkezi akşam saatlerinde ise şenlik havasına bürünüyor. Gitarını alıp merkeze gelen gençler gönüllülerle birlikte, “yine bahar gelecek” şarkısını seslendirirken çevreden geçen yurttaşlar da onlara eşlik edip destek veriyor. İlk kez oy kullanacak gençler 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterleri önünde ilginç pozlarla günün anısına fotoğraflar da çektiriyor.

Bu arada oylarını daha önce iktdar partilerine vermiş çok sayıda yurttaş, ekonomiden ve kriz yönetiminden memnun olmadıkları için bu seçimde oylarını Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı partilerine vereceklerini açıklıyor.

İYİKİ DOĞDUN MELİS

Günün yorgunluğunu atan gönüllüler yol arkadaşlarının doğum günlerini de unutmuyor. Genç gönüllü Melis Deşiş de işte böyle bir sürprizle karşılaştı. Akşam saatlerinde Melis’i bir ekiple bildiri dağıtmaya gönderen Gönüllüler Koordinasyon Merkezi’ndeki yol arkadaşları, dönüşünde ise hazırladıkları dev pasta ile ona sürpriz yaptılar. Barajyolu 7.5 duraktaki Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Koordinasyon Merkezi’nden akşam saatlerinde, “İyi ki doğdun Melis” sesleri yükseldi ve bu sıcak kutlamaya yoldan geçen vatandaşlar da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi