Adana ve ilçelerinde örgütlenerek çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren Kılıçdaroğlu Gönüllüleri arasında, renkli ve çalışkan kişiliğiyle ön plana çıkan bir isim o....

Yaşı 70 ama en genç Kılıçdaroğlu Gönüllüsü’nden bile daha dinç, daha kararlı, daha hırslı, yaşamını demokrasiye, hakka, hukuka adamış örnek bir insan Gönül Hanım.

Gönüllü Gönül

Hemşirelikten emekli Gönül Hanım, Duygu Kafe karşısındaki Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Adana Koordinasyon Merkezi'nin değişmez bir parçası haline gelmiş kısa sürede... Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Merkezi’nde maddi - manevi hiçbir beklentileri olmadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için gecelerini gündüze katan tüm gönüllülerin Gönül Abla’sı o. Öyle ki, “Gönüllülerin Gönül Ablası” olunca soyadını bile kimse sormuyor.

2000 Evler mahallesindeki evinden her gün 2 topluma taşıma aracı değiştirip sabah saatlerinde geldiği Adana Koordinasyon Merkezi'nde geç saatlere kadar mesai yapıyor. Çarşı pazar bildiri dağıtımlarında her zaman en önde O yer alıyor ve gün boyunca son derecede başarılı bir performans göstermesine rağmen ağzından asla, "Yoruldum" kelimesini duymanız mümkün değil. Şimdiye kadar hiç evlenmeyen Gönül Abla, Koordinasyon Merkezi’nin önünden geçen gençlerle, çocuklarla öyle güzel diyalog kurmayı başarıyor ki, kıskanmamak elde değil.

gönüllü gönül2

O, tam anlamıyla “Bir oy Kılıçdaroğlu, bir oy CHP şiarı” sloganının simgesi gibi... AKP ile geçen son 21 yılda yaşanan ekonomik ve siyasi çalkantılardan, istikrarsızlıklardan, belirsizliklerden ve tüm olumsuzluklardan o da nasibini almış kuşkusuz. Bir emekli olarak sıkıntıları bire bir yaşayan Gönül Abla, 21 yıl öncesine duyduğu özlemi dile getirirken, "AKP öncesindeki, aktif çalıştığım dönemde aldığım maaşımla çok rahat geçinirdim. O zamanlarda emekli de, memur da şimdikinden çok daha rahattı. Son 5 yılda Türk lirasının hiçbir değeri kalmadı. Tek başıma olmama rağmen özellikle son yıllarda emekli maaşımla geçinmekte büyük zorluklar yaşıyorum. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu döneminde özellikle dar gelirli vatandaşların sıkıntılarının sona ereceğine inandığım için kendisine destek vermek istedim. Kılıçdaroğlu Gönüllüleri arasında yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum” diyor.

Editör: Haber Merkezi