Adalet Partisi milletvekili Jang Hye-young tarafından Ulusal Meclis merkezi önünde bir basın toplantısı düzenlenerek 3. Aile Oluşum Hakları Yasası'nı (Evlilik Eşitliği Yasası, Evli Olmayan Doğum Desteği Yasası, Yaşayan Partner Yasası) başlattı.) başlatıldı.

Adalet Partisi milletvekili Jang Hye-young, eşcinsel evliliğin yasallaştırılması da dahil olmak üzere 'Aile Oluşum Haklarına İlişkin 3 Yasa' önerdi. Bu, aynı cinsiyetten evliliğin yasallaştırılmasına ilişkin bir yasanın Ulusal Meclis'te ilk kez önerilmesidir.

Temsilci Jang, 'eşcinsel evlilik yasası, eşcinsel evliliklere destek' çerçevesinde 'aile kurma hakkı önerisi' sabahı Ulusal Meclis ana binası önünde basın toplantısı düzenledi. Evlilik dışı doğumlar ve hayat arkadaşlarının kurumsallaşması'. Milletvekili Chang, "Ailenin krizi deniyor ama asıl kriz, var olan çeşitli aileleri kurumsal destekten uzaklaştıran eski ve katı bir aile kavramı ve sistemidir" dedi.

WhatsApp Image 2023-05-31 at 09.53.13

Temsilci Chang tarafından önerilen aile kurma hakkıyla ilgili 3 yasa büyük ölçüde üç kola ayrılmıştır. Her şeyden önce, eşcinsel evliliği yasallaştıran 'Evlilik Eşitliği Yasası' (Medeni Kanun Değişikliği), medeni kanunda 'evliliğin kurulması'nın 'karşı cinsten veya aynı cinsten her iki tarafın da ihbar etmesi' ile yapıldığını şart koşuyor. ' Ayrıca eşcinsel çiftler ve ebeveynler de 'çift' ve 'ebeveynler'i tanımlayan hükümlere dahil edildi. 'Evli Olmadan Doğum Destek Yasası' (Anne ve Çocuk Morgan Yasasının revizyonu), yardımcı üreme cerrahisi desteğini 'kısır çiftler' ile sınırlayan mevcut yasayı düzelterek, evli olup olmadıklarına bakılmaksızın hamile kalmak isteyen çiftlerin yardımcı üreme cerrahisi gibi doğum desteği almalarına izin verdi. Yaşayan Partner Yasası (yasa kanunu), iki yetişkinin yaşayan partner olarak kaydolduklarında bir aile olarak yararlanabilecekleri yasal haklar ve sosyal destek almalarına izin verir.

Eşcinsel evliliğin yasallaştırılması, seçim bölgesi oyları üzerinde önemli bir etkiye sahip olan muhafazakar Hıristiyan çevrelerin şiddetle karşı çıkması nedeniyle, siyasi dünyada duyurulması bile zor olan 'hassas bir konu' olarak görülüyor. Ancak bu kez önerilen 'evlilik eşitliği yasası'nda, Halkın Gücü'nden Temsilci Kim Ye-ji, Lee Sang-min ve Kang Min-jung gibi üç Demokrat Parti üyesi, Temel dahil olmak üzere tüm siyasi partilerin üyeleri yer aldı. Gelir Partisi üyesi Yong Hye-in ve İlerici Parti üyesi Kang Seong-hee katıldı. Temsilci Jang düzenlediği basın toplantısında, "Ulusal Meclis'teki tüm siyasi partilerden milletvekillerinin yasa tasarısının önerilme sürecine katılması birçok kişide büyük yankı uyandıracak" dedi. Demokrat Parti milletvekili Kang Min-jeong, "LGBT kişilerin toplumumuzda medeni haklarından gururla yararlanabilmeleri için bunu düşünecek olan ben de dahil olmak üzere Demokrat Parti'nin daha fazla üyesiyle çalışacağım" dedi.

Basın toplantısına katılan LGBTQ ve evlilik dışı partiler, 'Ulusal Meclis'in yanıt verme zamanının geldiği' konusunda anlaştılar. Şubat ayında Ulusal Sağlık Sigortası Servisi aleyhine eşcinsel eşin niteliklerinin sağlık sigortasına bağımlı olarak tanınmasını isteyen bir idari dava kazanan Kim Yong-min (33), “Hiç kimse bu nedenle çöküp mutsuz olmayacak. eşcinsel evliliğin yasallaştırılması. Sadece mutlu olan insan sayısını artırıyor.” 40'lı yaşlarında LGBTQ çocukları olan Heavenly LGBT Ebeveynler Derneği'nin bir temsilcisi, “Nefret grupları genellikle 'erkek gelinler ve kadın damatlar' olduklarını söylüyor. Bir erkek gelin ve bir kadın damat nasıl olur? Aile kurma hakkıyla ilgili 3 kanunun bir an önce çıkmasını ve erkek gelinlerin veya damatların aile bireyleri olarak tam bir misafirperverlikle karşılanabilmesini diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi