HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kadın Komitemizin koordinatörlüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına yönelik şiddeti kınamak ve Filistinli kadınların yaşadığı zulmü ve soykırımı protesto etmek amacıyla bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdik. ABD elçiliğine siyah çelenk bıraktık İsrail'i lanetledik. 

Düzenlenen protesto yürüyüşü ve ABD Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız ve HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, HAK-İŞ Denetim ve Disiplin  Kurulu Başkan ve üyeleri,  Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim kurulu üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın 81 ildeki Kadın Komitesi Başkan ve Yardımcıları, üyeleri, Sendikalarımızın Ankara Şubelerinin yöneticileri, Temsilcileri, kadın üyeleri, HAK-İŞ Genel Merkez çalışanlarımız ve basın mensupları katıldı.

“Katil Amerika, Filistin’den Defol”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında ATO Congresium önünde toplanan büyük HAK-İŞ ailesi, ellerinde katil İsrail’in öldürdüğü çocukları sembolize eden kefenli bebekler, anneler ve siyah çelenk ile yoğun yağmur altında ABD Büyükelçiliği önüne kadar slogan atarak yürüdü. 

Düzenlenen yürüyüşün ardından ABD Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalığa seslenen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Filistinli, Gazze’li yaralı yürekli anaların yetim yavruların bir ömür işgal edilmiş topraklarında mülteci olarak yaşamak zorunda kalan yaşlı babaların acılarına ortak olmak, dayanışmamızı bir kez daha haykırmak için buradayız. 49 gündür katillerin bombalarına maruz kalarak şehit olan analara sabi çocuklara yaşlılara sivillere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

“Zulme Uğramışların Yanında Duracağız”

Arslan, 100 yıl önce başlayan 75 yıldır planlı bir şekilde devam eden Filistin topraklarının işgal edilmesinin esas aktörlerinden ana sponsoru olan katil ABD’yi protesto etmek, bir kez daha lanet okumak için bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Konfederasyonumuzun tüm dünyaya ilan ettiğimiz taahhüdümüz gereği buradayız. Bölgemizin, küremizin mağdur ve mazlumlara olan borcumuzu ödemek için buradayız. Derisini rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, etnisitesi ne olursa olsun zulme uğramış mazlumların yanında zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Katil Amerika Seni İyi Tanıyoruz”

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren katil ABD’nin okyanus ötesinden gelerek, insanları acımasızca katlettiğine vurgu yapan Arslan, ABD’nin Ortadoğu’dan, Akdeniz’den, Filistin’den defolmasını istedi. Arslan, “Terörist devlet siyonist İsrail’in Gazze’deki katliamlarına destek verdiği, teşvik ettiği için ABD’yi lanetliyoruz. Katil Amerika seni iyi tanıyoruz. İşgallerinizi katliamlarınızı işkencelerinizi unutmadık!” diye konuştu.

“6 Bin Çocuk ve 5 Bin Kadın Şehit Düştü”

Arslan, Siyonist İsrail’in yıllardır süren zulmü altında ezilen Filistinlilerin 7 Ekim’den itibaren insanlık dışı bir soykırımla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, “7 Ekim’den bu yana 6 binden fazla çocuk, 5 binden fazla kadın binlerce yaşlı engelli sivil hasta hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ateşkes talebini veto ederek katil İsrail’in katliamlarını teşvik etti. ABD, uçak gemisini Akdeniz’e tehdit için demirledi, İsrail’e daha fazla masum Gazzeliyi öldürmesi için sınırsız silah verdi. Ey ABD, ey İsrail! Masumların akan kanlarının hesabını elbet vereceksiniz!” dedi.

EMEP Adana İl Örgütü; Sürekli Nakba’ya karşı halkların intifadası kazanacak! EMEP Adana İl Örgütü; Sürekli Nakba’ya karşı halkların intifadası kazanacak!

“Biz Susmayacağız”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Avrupa Birliği, Arap Birliği Teşkilatı’nın ve emperyalist ülkelerin katliamları görmezden gelerek, sustuklarını, susturulduklarını ifade eden Arslan, “Ey zalimler! Ey hainler! Ey ABD! Siz sussanız tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak! Biz susmayacağız, vicdanlar susmayacak!” dedi.

Geçici ateşkesin Müslümanları aldatmaması gerektiğini hatırlatan Arslan, ateşkesle birlikte İsrail’in halen kadın, çocuk ve yaşlı demeden katliamlarını sürdürdüğüne dikkat çekti. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, saldırıların ardından Filistin’e destek için Yardım Kampanyası başlattıklarını ifade eden Arslan, 

"İlk saldırıdan itibaren amasız, fakatsız Gazzelilerin yanında olduk, Yardım kampanyası başlattık, Dünya sendikal hareketine çağrı yaptık, Cenevre’de, Kişinev’de, Bangkok’ta, Cezayir’de yüksek sesle dünyaya çağrı yaptık” diye konuştu.

“Müslümanları Ayağa Kalkmaya Davet Ediyoruz”

Konuşmasında Aliya izzetbegoviç “Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” sözünü hatırlatan Arslan, “Bugün Filistinli kardeşlerimizle dayanışma için, katil Amerika’nın Filistin’de yaptıklarını, arka planda neler çevirdiklerini anlatmak için buradayız. Sesimizi bütün dünyaya ulaştırmak için, vicdanları yeniden ayağa kaldırma, katillerin yaşattıkları zulme karşı bütün insanlığı ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Hükümetimizi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı adımları destekliyor ve daha fazlasını istiyoruz” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın konuşmalarının ardından söz alan HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız ve Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Basın Bildirisi’ni okudu. 

Konuşmaların ardından, Filistin’de ve Gazze’de hayatlarını kaybeden şehitler için dualar edilerek, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcılarımız tarafından ABD Büyükelçiliği önüne siyah çelenk ve ölen çocukları simgeleyen kefenli bebekler bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi