Almanya'da bir Yehova'nın Şahitlerinin merkezine düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişi öldü

Perşembe akşamı Almanya'nın Hamburg kentindeki bir Yehova'nın Şahitlerinin İbadet Salonunda ölümcül bir silahlı saldırı patlak verdi. Saldırı sırasında en az altı kişi öldü ve yedi kişi yaralandı.

Almanya'nın kuzeyindeki olay, yerel saatle 21:00 (ET 15:00) civarında meydana geldi ve polis başlangıçta kaç tetikçinin olaya karıştığından emin değil.

Ancak şehrin polis teşkilatından daha sonra yapılan güncellemeler, olay yerinde ölmüş olabilecek tek bir saldırgan olduğunu öne sürdü.

Silahlı polislerin olay yerinde delil ve şüpheli aramasından saatler sonra, Hamburg polisi Twitter hesabından yaptığı son güncellemede, "Şu anda tek bir fail olduğuna inanıyoruz" dedi.

“Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.”

Polis, Twitter'da insanları doğrulanmamış varsayımları paylaşmamaya çağırırken, "suçun nedeni hakkında doğrulanmış bir bilgi yok" dedi.

Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher, Twitter'da olayla ilgili raporları "şok edici" olarak nitelendirerek kurbanların yakınlarına "en derin sempatisini" dile getirdi.

Almanya'daki silahlı saldırılar Amerika Birleşik Devletleri'ndekinden daha nadir olsa da duyulmamış bir olay değil.

Ocak 2022'de, Almanya'nın güneybatısındaki Heidelberg Üniversitesi'ndeki bir amfide bir kişinin öğrencilere ateş açması sonucu en az bir kişi öldü.

2020'de Hanau'daki iki nargile barına düzenlenen silahlı saldırıda birkaç kişi öldü.

Editör: Haber Merkezi