HDP ADANA MİLLETVEKİLİ TÜLAY HATİMOĞULLARI ORUÇ GRUBU ADINA SUUDİ ARABİSTAN'DA İDAMLARI ONAYLANAN ÜÇ TÜRKİYE'Lİ YURTTAŞ İLE İLGİLİ KONUYU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI.

Hatimoğulları tarafından bilgi şu şekilde;

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sözlerime başlarken Suudi Arabistan'da çalışmakta olan Hataylı işçilerimizin başına gelen bir konudan bahsetmek istiyorum.

Antakyalı Mehmet Binicioğlu ve kardeşi Anıl Binicioğlu, Samandağlı Ertan Özçelik Suudi Arabistan'da yaşamlarını devam ettirmeye çalışan Antakyalı emekçiler. Suudi Arabistan'da bir süredir yargılanıyorlar ve idam kararları onaylanmış. Aileleri büyük bir destek bekliyor, Türkiye Büyük Millet Meclisinden destek bekliyor ve bu konuda bizler çağrımızı daha önce de bu konuyla ilgili yapmıştık farklı kişilerle ilgili gelişmeler üzerinden ve bizlerin "Suudi Arabistan'da idam kaldırılsın." çağrısını yapabiliyor olmamız gerekiyor. Bizler başka ülkelere asker gönderme konusunda canhıraş bir şekilde uğraşırken aslında diğer ülkelere nasıl bir katkı sağlanacak ve diğer ülkelere ne gibi çağrılar yapılacağı konusunda hiçbir şekilde bizler kafa yormuyoruz. Bu insanların Türkiye'ye iadelerini talep etmeliyiz. Suudi Arabistan'da -başta Adana, Mersin, Hatay hattında yaşayan- Arap Alevilerin çok sayıda çalıştığını biliyoruz. Neredeyse ailelerin temel geçim kaynağı yurt dışı işçiliği, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleridir. Ve bu konuyla ilgili oradaki işçilerin korunması bakımından adım atılmalı ve oradaki yargılama usulleriyle ilgili bir anlaşma üzerine çalışma yapılmalıdır.

Editör: Haber Merkezi