Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolün ardından gözler HDP ve Yeşil Sol Parti'ye çevrildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi destekleyeceklerine yönelik açıklama yaptı.

HDP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan Buldan, şunları söyledi:

Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onun ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir. O nedenle bir kez daha belirtiyoruz ki; Kürt halkının ve bir bütün olarak Türkiye toplumunun demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlük beklentisini ve özlemini, demokratik sandık iradesini tanımak son derece önemli ve bizler için önceliklidir.

28 Mayıs’ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize, tarihin akışını hep birlikte demokratik değişim yönünde çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. Bizler inanıyoruz, sizler de inanın.

Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz. Kendi gücümüz ve milyonların değişim arzusu en büyük ilham kaynağımızdır. Israrla ve inatla mücadelemizi sürdüreceğiz, asla ve asla pes etmeyeceğiz. Mutlaka ve mutlaka bizler kazanacağız.

Editör: Haber Merkezi