Şırnak ve ilçelerinde, Valilik ve Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Kış Yardımı” adı altında dağıtılan kömür torbalarının içerisinden kömür yerine çok sayıda yanıcı madde özelliği taşımayan taşın çıkmasına ve dağıtılan kömürün kalitesinin çok düşük olmasına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına soru önergesi verdi.

Hüseyin KAÇMAZ soru önergesind eşu ifadelere yer verdi.

Şırnak ve ilçelerinde, Valilik ve Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Kış Yardımı” adı altında dağıtılan kömür torbalarının içerisinden kömür yerine çok sayıda yanıcı madde özelliği taşımayan taşın çıktığı ve dağıtılan kömürün kalitesinin çok düşük olduğuna yönelik şikâyetler tarafıma ulaşmıştır.

Açlık sınırının asgari ücretin üzerinde olduğu günümüzde, dar gelirli yurttaşların ekonomisini düzeltmek yerine “geçici çözümler” üreten iktidarın dağıttığı kömürün içerisinden taş veya kalitesi düşük kömürün çıkması sosyal devlet politikasının çöktüğünü ve halkın yanıltılmak istendiğini bize göstermektedir.

Bu bağlamda;

1)      Şırnak ve ilçelerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömür torbalarının taşla dolu olduğu ve kalan kömürlerin düşük kalitede olduğu bilgisi doğru mudur?

2)      Bu konuyla ilgili Bakanlığınıza veya Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gelen şikâyetler söz konusu mudur?

3)      Konuyla ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

4)      Şırnak ve ilçelerinde 2022-2023 dönemi içerisinde kömür yardımına başvuran yurttaş sayısı kaçtır ve bu yurttaşlardan kaçının talebi karşılanmıştır?

Editör: Haber Merkezi