Iğdır Millet Vekili Yılmaz HUN'un Iğdır Belediyesi Kayyımı tarafından Liyakatsız bir şekilde işe aldığı 21 kişinin AKP yöneticilerinin çocuklarıdır.

Konuyu meclis gündemine taşıyan Yılmaz HUN soru önergesind eşu ifadelere yerverdi.

Kamuoyuna çeşitli haberler, belediye ve devlet kurumlarına daha sonra kadroya alınmak üzere usulsüz işe alım yapıldığına dair gün geçmiyor ki yenisi eklenmesin. kayyım tarafından yönetilen Iğdır belediyesi de bunlardan bir tanesidir. 09/08/2023 tarihli ve 2023/376 sayılı karar ile Iğdır Valisi ve Iğdır belediyesi kayyımı olarak görev yapan Hüseyin Engin SARIİBRAHİM Karaman Valisi olarak atanmış ancak atanmadan hemen önce Iğdır belediyesine kendi yandaşları olan 21 kişiyi usulsüz bir şekilde işe alıp o şekilde gitmiştir. Bu kişiler;

·         Eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Nurettin ARAS’ın oğlu Muhammet ARAS, yakınları Sevtap ARAS ile Hüseyin Furkan ARAS.

·         Eski AKP İl Başkanı Mahmut ŞEK ’in kızı Seda ŞEK.

·         AKP İl  Başkan yardımcısı Ziya Zakir ACAR’ın kızı Gökçen ACAR,

·         AKP İl Başkan yardımcısı Engin YAŞAR’ın kızı Bağdagül YAŞAR.

Bu kişilerin tamamının AKP’li yöneticilerinin çocukları ve akrabaları olduğu açık bir şekilde ortadadır.

       Bu bağlamda;

1-      Kayyım tarafından yönetilen Iğdır belediyesinden yapılan bu işe alımdan haberdar mısınız, haberdar iseniz elinizde hangi bilgiler mevcuttur?

2-      Iğdır Belediyesi kayyımı Hüseyin Engin SARIİBRAHİM 21 kişiyi işe alımında hangi nitelikleri esas almıştır. İşe alınan bu kişilerin hepsinin aynı ailelerden ve AKP’li yöneticilerin çocukları ve yakınları olması tesadüf müdür?

3-      Vasıfsız ve liyakatsız bir şekilde yapılan bu alımların bir yaptırımı olacak mı?

4-      Kayyım tarafından yönetilen belediyenin hali hazırda ki bütçesi ne kadardır, bu bütçenin kalemlere dağılımı ne şekildedir? İşe alınan 21 kişinin aylık gelirleri ne kadardır?

5-      Kayyım belediyenin teknik kadrosunda bulunan mimar ve mühendisleri belediyenin temizlik islerinde çalıştırıyorken temizlik işçisi olarak işe alınan 21 kişi şuan hangi birimlerde çalışıyorlar?

6-      Usulsüz işe alımların engellenmesi adına önleyici tedbirler alınacak mıdır?

7-      Yıllarca emek vererek KPSS’den yüksek puanlar alıp sözlü sınavlara mahkûm ettiğiniz binlerce yurttaşımıza haksızlık örneği değil midir?

8-      Iğdır da kayyımın yönettiği belediyeye son 1 yıl içerisinde kaç işçi alımı olmuştur

Editör: Haber Merkezi