İngilizlerin üçte ikisi, trans kadınların kadın soyunma odalarını kullanmasına İZİN VERİLMEMESİ gerektiğini düşünüyor ve dörtte üçü trans kadınların kadın sporlarından dışlanmasını istiyor.

Bir ankete göre, her üç kişiden birinden daha azı trans kadınların kadın soyunma odalarına girmesine izin verilmesi gerektiğine inanıyor.

Ve dörtte birinden azı, trans sporcuların kadın sporlarında yarışmalarına izin verilmesi gerektiğini düşünüyor.

Bugün Sex Matters kampanya grubu tarafından yayınlanan araştırma, tek cinsiyetli alanların korunmasına ilişkin bir parlamento tartışması öncesinde halkın tutumlarına ışık tutuyor.

1.800 yetişkinle yapılan anketin, İngiliz kamuoyuna, kendilerini kadın olarak tanımlayan biyolojik erkekleri, kadınlara yönelik tek cinsiyetli hizmetten dışlamanın mümkün olup olmayacağını soran ilk kişi olduğuna inanılıyor.

Ankete katılanların dörtte birinden daha azı (yüzde 24), spor kulüplerinin trans kadınları kadın sporlarında yarışmaktan dışlamasına izin verilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Sex Matters kampanya grubu tarafından bugün yayınlanan araştırma, tek cinsiyetli alanların korunmasına ilişkin bir parlamento tartışması öncesinde halkın tutumlarına ışık tutuyor.

Ekran görüntüsü 2023-06-05 065510

Sex Matters kurucu ortağı Maya Forstater (resimde) şunları söyledi: "Bu anket, çünkü insanlar özel olarak yanıt verebildiler, insanların söylemekten korkmadıklarında gerçekten ne düşündüklerini anlamanın iyi bir yolu."

Ve üçte birinden daha azı (yüzde 28), bir spor salonunun trans kadınları duş ve soyunma odaları gibi kadınlara ait tesisleri kullanmamasının yanlış olacağını düşündü.

Cinsiyete ilişkin eleştirel görüşleri (cinsiyetin biyolojik olduğu ve değiştirilemeyeceği inancı) ifade etme hakkını garanti altına alan tarihi bir iş mahkemesi davasını kazanan bir vergi uzmanı olan Sex Matters'ın kurucu ortağı Maya Forstater şunları söyledi: "Bu anket, çünkü insanlar özel olarak yanıt vermek, insanların söylemekten korkmadıklarında gerçekten ne düşündüklerini anlamanın iyi bir yoludur.

Pek çok insan, 'cinsiyet kimliğinin' seksin önüne geçtiğine inanıyor. Ancak cinsiyetin maddi gerçekliği var olmaya devam ediyor ve kadınlar hâlâ kadın oldukları için ayrımcılığa maruz kalıyor.

'Bence bu anketin gösterdiği şey, insanlara genel olarak translar ve trans hakları hakkında soru sorduğunuzda, yaşamak ve yaşatmak ve insanların en iyi hayatlarını yaşamalarına izin vermek istediğimizi düşünüyorlar. Bu doğru.

Ama onlara erkeklerin kadınlara ait alanlara girmesine izin verilmesiyle ilgili ayrıntıları sorun, hayır diyorlar - kadınların ve kızların güvenliğini düşünüyorlar.

Kendi çıkarlarını ikinci plana atmak anlamına gelse bile kapsayıcı olarak görülmeleri için kadınlar ve kız çocukları üzerinde çok fazla toplumsal baskı var. Bireylerin ayağa kalkıp hayır demesi zordur.

"Bu nedenle Hükümetin bu alandaki kurallar ve gerçekler konusunda net olması gerekiyor."

Parlamento önümüzdeki hafta, Eşitlik Yasası'nın karakteristik 'cinsiyet'in biyolojik cinsiyete atıfta bulunduğunu netleştirecek şekilde güncellenmesi için bir dilekçeyi tartışacak.

Bayan Forstater, İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer ve eski İskoçya Birinci Bakanı Nicola Sturgeon da dahil olmak üzere politikacıların bir kadının ne olduğunu tanımlamaları istendiğinde tökezledikten sonra, Hükümetin hiçbir belirsizlik bırakmamasının önemli olduğunu söyledi.

Bayan Forstater, "Sir Keir Starmer, kadınların yüzde 99,9'unun penisi olmadığını söylediğinde gerçekten yardımcı olmuyor" dedi.

"Belirsiz olduklarında, sorunu halka ve spor salonundaki 18 yaşındaki asistana veya kimin hangi soyunma odasına gireceğine karar vermesi gereken okuldaki öğretmene itiyor."

Editör: Haber Merkezi