KHK ile kapatılan derneğin yöneticisi "kısıtlı" listesine alındı, İş Bankası'nda açtığı maaş hesabına bloke kondu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan bir derneğin yöneticisi olan S.T, savcılık tarafından kısıtlı listesine alınması nedeniyle İş Bankası’nda hesap açtıramadı. Başvurular sonucunda açılan hesaba ise bloke konuldu.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan KHK ile bin 748 vakıf ve dernek kapatıldı. Bu derneklerde yönetici olanların birçoğu hakkında "FETÖ" soruşturmaları başlatıldı. Gazete Duvar’dan Can Bursalı imzalı habere göre, kapatılan bu derneklerden birinin yöneticisi olan S.T. hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açıldı. S.T. hakkında kararını veren mahkeme, 5 yıl suç işlememesi şartıyla hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Özel bir şirkette çalışan S.T, geçen ay çalıştığı iş yeri tarafından maaş hesabı açması için Türkiye İş Bankası'na yönlendirildi. Daha önce bu bankada hesabı olmayan S.T, yaptığı başvuruda yöneticisi olduğu derneğin KHK ile kapatılması nedeniyle savcılık tarafından "kısıtlı listesi"ne alındığını öğrendi. Hesap açma başvurusu reddedilen S.T, iş yerinden de, "Hesap açtırmazsan işine son vermek zorunda kalırız" şeklinde uyarı aldı.

S.T. yaptığı başvuruların ardından tekrar İş Bankası'nın Diyarbakır'daki bir şubesine gitti. Banka personelinin yöneticiler ve genel merkezle yaptığı görüşmeler sonucunda S.T.'nin hesap açmak için yaptığı başvuru kabul edildi. Ancak hesap açılır açılmaz bloke konuldu.

S.T., hesabında bloke olduğu için her ay maaşı yattığında banka şubesine giderek maaşını alabilecek.

Editör: Haber Merkezi