Memnunal.com e-ticarette öne çıkıyor Memnunal.com e-ticarette öne çıkıyor

İSKENDER BAYHAN; BU CİNAYETİ ÖRGÜTLEYEN GÜÇLER MAALESEF HÂLÂ AÇIĞA ÇIKARILAMADI.

Ekran görüntüsü 2023-11-18 170248

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast’ın serbest bırakılması üzerine Hrant’ın arkadaşlarının çağrısıyla “Buradayız Ahparig” diyerek Sebat Apartmanı önünde gerçekleştirilen buluşmada EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan'da katılarak konşma gerçekleştirdi.

Bayhan yaptığı konuşmada şunlara dikkat çekti;

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast’ın 15 Kasım günü akşam saatlerinde serbest bırakılması üzerine Hrant’ın Arkadaşlarının çağrısıyla yüzlerce kişi “Buradayız Ahparig” diyerek Sebat Apartmanı önünde buluştu. EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Hrant Dink'in katledilmesi ve cinayetin arkasındaki sorumluların açığa çıkarılması için mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Bayhan, Hrant Dink cinayetinin üzerinden geçen yıllara rağmen tetikçilerin yanı sıra gerçek planlayıcıların ve örgütleyicilerin bulunması için verdikleri mücadelenin devam edeceğini ifade etti. Ogün Samast'ın yaşından dolayı aldığı cezai indirimlerle tahliye edilmesine rağmen, cinayetin gerçek sorumlularının henüz ortaya çıkarılamadığını dile getirdi.

Ayrıca, işçilerin sömürülmesi ve iş cinayetlerinin arkasındaki sistematik sorunlara da değinen Bayhan; fabrikalarda, iş yerlerinde ve üretim alanlarında yaşanan adaletsizliklerle beraber bu siyasi cinayetlerin sistemin bir parçası olarak birbirini beslediğini belirtti. Bu çarkların kırılmasının ülkenin aydınlık geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

Hrant Dink'in yanı sıra Türkiye'deki diğer karanlık ve siyasi cinayetlerin aydınlatılması gerekliliğine dikkat çeken Bayhan, bu talebin en geniş kesimler tarafından sahiplenilerek savunulması gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi