Yeni yasaları "temel bir feminist başarı" olarak nitelendiren yetkililer, hareketin toplumsal ilerleme için iddialı bir gündemin parçası olduğunu söylediler . Mevzuat, ülkede cinsel ve üreme haklarına erişimi garanti eder ve kolaylaştırır. 

Yeni adet izni, kürtaj yasaları 

Yeni kapsayıcı önlemler, ulusal sağlık kurumları tarafından sağlanan güvenli ve erişilebilir kürtaj sağlar . Ayrıca kadınlara keyfi olarak dayatılan “yansıtma süreçlerini” ortadan kaldırır ve lezbiyen, biseksüel ve bekar kadınlar da dahil olmak üzere herkesin yardımcı üreme tekniklerine erişimini sağlar. 

Yasa paketini kabul eden İspanyaadet iznini uygulamaya koyan ilk Avrupa ülkesi oldu . Mevzuat ayrıca kapsamlı cinsel eğitimi tüm zorunlu eğitim yıllarının bir parçası haline getiriyor. 

Ayrımcılığa karşı önlemleri destekler 

İlgili cinsel ve üreme hakları önlemleri, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet özelliklerine dayalı şiddet ve ayrımcılığı ele alan kapsamlı mevzuatın yanı sıra yasalaştırılmıştır. Birlikte, sağlık, istihdam, eğitim, kültür ve iş sektörlerinde  sosyal içermeyi teşvik etmeyi amaçlıyorlar .

Unsurlar, lezbiyen anneler için eşit ebeveynlik haklarının sağlanmasını , interseks çocuklar için kadın sünnetinin yasaklanmasını ve lezbiyen, gey, biseksüel, transgender ve interseks (LGTBI) kişilere yönelik  sözde “dönüşüm terapisini” sona erdirmeye yönelik önlemleri içerir.

'İstikrar hikayesi' 

Yetkililer, düzenlemelerin altı yıl süren ve BM uzman tavsiyesini dikkate alan düşünceli ve katılımcı bir parlamento süreciyle kabul edildiğini söylediler. 

Uzmanlar, "Feminizmin tarihi, sosyal adaletsizlik karşısında bir sebat hikayesidir" dedi. 

Ülkeleri , gerici güçlerin kürtaj karşıtı, eğitim karşıtı ve trans karşıtı söylemi istismar ederek bulabilecekleri popülist cazibeye karşı korunmaları konusunda uyardılar . Buna bir örnek olarak, tüm kadın ve kız çocukları ile gey, biseksüel ve trans erkeklerin ve ayrıca diğer cinsiyet farklılığı ve interseks kişilerin maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele arasındaki içsel bağları silmeye yönelik girişimlere işaret ettiler. 

Hayatta kalanları selamlamak 

Şiddet mağdurlarının ve sivil toplumun süreç boyunca oynadığı rolü selamlayarak, “Eşitliği teşvik eden bir yasanın, kamu politikasının veya içtihatların kabul edildiğini her gözlemlediğimizde, bize hemen insan hakları savunucularının, hayatta kalanların ve aktivistler” dediler. 

“İspanyol yetkililerin bu yasal önlemlerin herkesin özgür ve eşit yaşamasını sağlamak için kilit unsurlar olduğu fikrini tam olarak benimseyebilmesi için hikayelerini sunan, kanıtları derleyen ve savunuculuk ve ikna çalışmalarını yürüten onlardı. haysiyet ve hak ” dediler. 

Editör: Haber Merkezi