Filistin Sağlık Bakanlığı, Cumartesi günü Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksi'nde kalbinin kritik bir şekilde yaralanmasının ardından götürüldüğü Musab Mohammad Nafal olarak tanımlanan 18 yaşındaki bir Filistinli'nin öldüğünü açıkladı.

GAZZE/TEL AVIV - Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'nın Ramallah eyaletindeki bir olayda İsrail askerlerinin ateş açması sonucu Filistinli bir gencin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlığa göre, aynı olayda Sinjil kasabası yakınlarında ikinci bir Filistinli yaralandı ve İsrail güçleri tarafından tutuklandı.

İsrail güçleri, İsrail araçlarına taş attıktan sonra Filistinlilere ateş açtıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne (OHCHR) göre, bu yılın başından bu yana İsrail güvenlik güçleri Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'da 118 Filistinliyi öldürdü . Kurbanların 26'sı çocuk ve beşi kadın. Buna karşılık, Filistinliler Batı Şeria'da İsrail güvenlik güçlerinin sadece dört üyesini ve bir yerleşim korumasını öldürdü.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Cumartesi günü Filistin lideri Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi yaptı ve İsrail ve Filistin makamlarını Batı Şeria'daki gerilimi azaltma sürecini acilen başlatmaya çağırdı.

Editör: Güven BOĞA