İsrail saldırısı sonucu Şam Havaalanı hizmet dışı bırakıldı, iki asker öldü ve iki asker de yaralandı.

Ordu, daha fazla ayrıntı vermeden, yedi ay içinde Şam Uluslararası Havalimanı'nı hizmet dışı bırakan ikinci saldırının yakın bir bölgede maddi hasara yol açtığını söyledi.

İsrail, İran'dan Lübnan'ın Hizbullah'ı da dahil olmak üzere Tahran tarafından desteklenen militan gruplara silah sevkiyatını engellemek için Suriye'nin hükümet kontrolündeki bölgelerindeki havalimanlarını ve limanları hedef aldı.

Bir muhalif savaş gözlemcisi, İsrail saldırılarının Şam'ın güneyindeki tesisin yakınındaki bir silah deposunun yanı sıra havaalanını da vurduğunu bildirdi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda dört kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail'den herhangi bir açıklama yapılmadı.

10 Haziran'da Şam Uluslararası Havalimanı'nı vuran İsrail hava saldırıları, altyapı ve pistlerde önemli hasara neden oldu. Onarımlardan sonra iki hafta sonra yeniden açıldı.

Eylül ayında İsrail hava saldırıları, Suriye'nin en büyük ve bir zamanlar ticaret merkezi olan kuzeydeki Halep kentinin uluslararası havaalanını da vurdu ve onu da günlerce hizmet dışı bıraktı.

2021'in sonlarında İsrail savaş uçakları, Lazkiye limanını vuran ve konteynerleri vuran ve büyük bir yangını ateşleyen füzeler ateşledi.

İsrail, son yıllarda Suriye'nin hükümet kontrolündeki bölgelerindeki hedeflere yüzlerce saldırı düzenledi, ancak bu tür operasyonları nadiren kabul ediyor veya tartışıyor.

Ancak İsrail, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın güçlerini desteklemek için binlerce savaşçı gönderen Lübnan'daki Hizbullah gibi İran'a bağlı militan grupların üslerini hedef aldığını kabul etti.

Binlerce İran destekli savaşçı, Suriye'nin 11 yıllık iç savaşına katıldı ve güç dengesinin Esad'ın lehine değişmesine yardımcı oldu.

İsrail, kuzey sınırındaki İran varlığının, Suriye içindeki tesislere ve silahlara yönelik saldırılarını meşrulaştıran bir kırmızı çizgi olduğunu söylüyor.

Editör: Haber Merkezi