Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. İstanbul Valisi patlamada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 38 kişinin de yaralandığını duyurdu. Patlamanın bulunduğu alanda polis ekipleri güvenlik önlemi alarak caddeye giriş-çıkışları kapattı. RTÜK, İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Büyük bir alev eşliğinde meydana gelen patlama, Taksim Meydanı'ndan Tünel istikametine doğru Demirören AVM'ye gelmeden, Mis Sokak'ın İstiklal Caddesi'ne açıldığı bölgede oldu. İlk bilgilere göre, patlamanın, İstiklal Caddesi'nin iki kenarında dizili olduğu dükkânlarda değil caddenin ortasında olduğu tahmin ediliyor. Görüntülere göre; patlama, İstiklal Caddesi'nde Mango ve Colins mağazalarının açığındaki oturma banklı saksıların önünde meydana geldi, saksılı bankta oturan siyah kıyafetli ve kapüşonlu  bir kişinin yanına poşet içinde bir paket yerleştirerek beklediği dikkat çekti.

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldiği ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Çok sayıda yaralı olduğu öğrenilen patlamanın bulunduğu alanda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

İmamoğlu: İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, patlamaya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız."

RTÜK Başkanı Şahin: Kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım, farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise patlamaya ilişkin olarak, "Beyoğlu Taksim'de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

Editör: Haber Merkezi