Japon motor ve ekipman üreticisi Yanmar Holdings, Rusya'daki işin sona erdiğini duyurdu, bununla ilgili açıklama şirketin resmi web sitesinde yayınlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Mart 2022'den bu yana şirketimiz Rusya'daki faaliyetlerini kısmi istisnalar dışında durdurdu, ancak Rusya pazarına yönelik beklentilerin hala belirsiz olması nedeniyle Rusya'daki faaliyetleri tamamen durdurma kararı aldık. Şirketten yapılan açıklamada, bu yıl Nisan ayında tüzel kişilik Yanmar Rus LLC'nin işine son verilecek" denildi.

Rusya'da şirket Şubat 2014'te kuruldu ve dizel jeneratörler, pompalar, kaynak makineleri satışı ve ayrıca yedek parça ticareti yaptı. Ukrayna krizi nedeniyle, Rusya dışında teslim edilen ürünlerde ve banka havalelerinde zorluklar yaşandı ve bununla bağlantılı olarak Yanmar Rus, müşteri hizmetleri haricinde Rusya'daki faaliyetlerini Mart 2022'den itibaren durdurdu.

Mesajda, "Bundan sonra şirketimiz, işi sürdürme olasılıklarını dikkatlice inceledi, ancak durum uzamaya başladığından, Rusya'da devam etmesinin zor olduğu değerlendirildi" denildi.

Editör: Haber Merkezi