Özellikle pandemi süreci ile birlikte gelen ve her geçen gün çoğalan kamçı sayısı sayesinde kamp malzemeleri ayrı bir önem kazanmaya başlamaktadır. Şehrin kalabalığında kaçış, doğanın temiz ve berrak enerjisi ile buluşmak tarifsiz hisler yaratmaktadır. Kampçılığın bu keyif veren hislerinin daha katlanması ve kamp konforunun artırılması amaçlı “kamp malzemeleri alırken nelere dikkat edilmeli?” konusunu buluttabul.com’dan Ömer Özmen ile konuştuk:

 

Kampçılık İçin Gerekli Olan Ekipmanların Tespit Edilmesi

Uzmanların önerisi en usta kampçısından, ilk defa kamp kuracak acemi kişilere kadar ne zaman kamp yapılacaksa temel kamp ekipman listesinin oluşturulması gerekmektedir. Öncelikle kamp süresinin belirlenmesi ve bunun üzerine ekipman listesinin oluşturulması şart olmaktadır. Artık hemen hemen her araba bagajında bulunan kamp sandalyesi başta olmak üzere soğutucu çanta, hamak, portatif masa, kamp mutfağı ve mutfak araç gereçleri gibi uzayan bir listenin tabii ki de en can alıcı malzemesi çadır olmaktadır. Çünkü kampçılığın bir numaralı işlemi çadır kurmak ise çadır seçiminin de iyi bir pazar araştırması ile belirlenmesi harika bir kamp deneyimini de peşinden getirmektedir.

Kamp çadırının belirlenmesinde içinde kaç kişinin kalacağı belirlenmekte ve hangi mevsimde kamp yapılacağı saptanmaktadır. Her mevsim kampçılığı tatmak isteyenlerin dört mevsim hatta ağır kış koşulları içinde kampçılık için beş mevsim modelleri incelenmektedir. Kolay kurulum ve söküm özelliği olan çadırların tercih edilmesi yanında kaliteli materyal üretimine sahip çadırlar hakkındaki iyi yorumların da bulunmasının dikkat edilmesi önemli unsurlar içine girmektedir. Yazın iyi havalandırma, daha soğuk havalarda da koru yapısı yüksek performans çadırlarda aranan kriterler arasında yer almaktadır.

Kamp Malzemeleri Alırken Doğru Seçimler Yapılması

Kamp malzemelerinde çadır kadar diğer önemli konuda yatılacak yerin doğru seçim ile tespit edilmesini kapsamaktadır. Çünkü kimse dinlenmek ve hoşça vakit geçirmek için gittiği kampta uykusuz kalmak istememektedir. İyi bir şişme yatak veya uyku tulumu yanında alta serilecek kalın matlar sayesinde mis gibi açık havada ve doğanın ortasında, ağaçların altında unutulmayacak bir kamp deneyimi yaşanmaktadır. Böylece hem zeminden gelecek soğuk, nemli hava kesilir hem de rahat yatak fırsatı yaratılmaktadır. Kamp ocağı, taşınabilir şarj aleti, eğer bir tesiste kamp yapılacaksa elektrik uzatma kablosu, kamp kafa lambası, ilk yardım çantası gibi ekipmanlar atlanılmamaktadır.

Bütün bu kamp malzemeleri ve daha niceleri alınırken ürün kalitesi ve bilinen markaların güvencesi göz önünde bulundurulmaktadır. Gidilen kamp alanlarında sıkıntı yaratmayacak, kampçıları yarı yolda bırakmayacak kamp malzemeleri sayesinde daha nice kamp keyiflerinin yapılmasına imkân tanınmaktadır. Kamp malzemelerinin sayısının fazla olmasının bütçeleri de yormaması adına markaların indirim fırsatları ve kampanyaları takip edilmektedir. Böylece yüksek performans sunan kamp ekipmanlarına daha uygun fiyatlar ile ulaşmak mümkün olmaktadır.

Editör: Haber Merkezi