• MİLLET İKTİDARINDA TORPİLE SON!
  • HAYATINI, EMEĞİNİ, GELECEĞİNİ ÇALANLARA VEDA İÇİN SANDIĞA
  • SINAVLARIN DA SEÇİMİN DE “KAZANANI” GENÇLER!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; adaletsizlikten, emek verdikleri ve hak ettikleri halde “mülakat”la elendiklerinden şikayet eden gençlerin haklı taleplerini dinlediklerini söyledi. CHP’nin birinci sıra Denizli milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca; çocuklarıyla lüks içinde Saraylarda yaşayan AKP yöneticilerine milletin tepkisinin hat safhaya ulaştığını söyledi. Gülizar Biçer Karaca, binbir emekle okuttukları çocuklarını KPSS ve merkezi sınavlarda aldıkları yeterli ya da yüksek puanlarına ve başarılarına rağmen “eleyip” şaibe yaratan, kamuda istihdamı yandaşları için kullanan AKP iktidarının yarattığı bu eşitsiz düzene son vermek kendi hayatlarına sahip çıkmak için 14 Mayıs’ta tüm gençleri sandığa gitmeye ve oy kullanmaya davet etti; gençlere “Hayatını ve geleceğini Çalanlara Sessiz Kalma!” çağrısı yaptı:

HAK YİYENLERDEN YARGI ÖNÜNDE HESAP SORACAĞIZ

Yıllardır hazırladıkları torpil listeleriyle, haksız mülakatlar ile geleceğini çaldılar. Sen okul sıralarında dirsek çürütürken, onlar senin emeklerini yok saydılar. Senin ve binlerce arkadaşının mağduriyetine son vermek, yaşanan bu adaletsizlik ve haksızlık karşısında sana destek olmak için biz buradayız! Hakkını yiyenlerden yargı önünde hesap soracak; torpile, kayırmacılığa son vereceğiz. Kamuya şeffaflığı getireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi gelecek, bu düzen bitecek!

Biliyoruz sevgili gençler, siyasete ilgili ama mesafelisiniz.

Biliyoruz, siyaseti kirli buluyorsunuz.

Biliyoruz, oy deposu gibi görülmekten, sizin adınıza kararlar verilmesinden bıktınız usandınız.

Biliyoruz, bu hantal siyaset kurumu hiç renkli ve sizin ihtiyacınız olduğu kadar eğlenceli değil.

Biliyoruz, siyaset çoğu zaman size kavga, çatışma, kutuplaşma, yalan, baskı, zorbalık, karmaşa, rant ve yolsuzluğu hatırlatıyor.

Diyoruz ki; İlk kez oy kullanacak milyonlarca gençten biri sensin. Umursamamak, ertelemek, memleketi ben mi kurtaracağım diye düşünmek yerine kendin için, arkadaşların için, daha özgür bir ülkede dilediğince yaşayabilmek için sandık senin, oy senin… Gençleri sadece oy deposu görüp apolitik olmakla ya da duyarsızlıkla suçlayanlara bir çift sözüm var. AKP iktidarına gözlerini açan ve ne yazık ki hala bu tek adam rejiminde yaşayan gençler, kayıtsız değil, umarsız değil. Aksine somut politikaları olan CHP ve Millet ittifakının bileşeni partilere güven duyuyor. Daha iyi yaşam koşullarını, eğitimi, esnek çalışma imkanlarını ve fırsat eşitliğini hak ediyorsun. Yaşadığın ve içine doğduğun aile, toplum ve bu ülkede değişim istiyorsun. Bu değişimi birlikte gerçekleştireceğiz. Sırtınıza yüklenen yüklerden sizi kurtaracağız. Birlikte başaracağız.

GENÇLERE “KEMAL DEDE” SÖZÜ

Torpilin kaynağı olan mülakatla işe alım kalkacak. Kamuya personel alınırken yoksul ailelere öncelik tanınacak. Aile Destekleri Sigortası'ndan yararlanan ailelerin çocuklarına, kamuya personel alımında pozitif ayrımcılık yapılacak. Mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak, torpile kökten son verilecek. Hiçbir genç KYK borcunu işe girmeden geri ödemeyecek. Öderken de asla faiz vermeyecek. Gençlerin alacakları ilk sıfır otomobilde ÖTV kalkacak. İlk cep telefonu ve oyun konsolu alımında ÖTV ödemeyecek. Yeni telefonlarını yarı fiyatına alacaklar.

ÖZGÜRLÜK, İSTİHDAM, TEMSİLİYET İÇİN BİR OY KEMAL DEDEYE BİR OY CHP’YE

Ulusal Gençlik Stratejisini hazırlayacağız. İstihdamı artırmak için sağlayacağımız hibe, vergi, prim, kredi, diğer finansman ve benzeri teşvikleri gençler lehine güçlendirerek ve farklılaştırarak genç istihdamını destekleyeceğiz. Parlamentoda, yerel yönetimlerde, siyasi partilerin karar mekanizmalarında ve kamu kurumlarının özellikle orta ve üst yönetim kademesinde genç temsilini artıracağız. Haydi gençler, “kaybedeni” olmayan bir ülke ve hakettiğin hayat için birlikte “Kazanacağız”

Editör: Haber Merkezi