AFETZEDELERİN TAHLİYE NOKTALARI ve BİLDİRİMİ

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem afetinden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı sebebiyle il dışına gitmek isteyenler için Jandarma birimlerince bulundukları illerde, aşağıda adresleri verilen tahliye alanları oluşturulmuştur.

Oluşturulan bu noktalara tahliye talebiyle başvuran vatandaşlarımızın tahliyesi yetkililerce belirlenecek olan en uygun vasıtalarla sağlanacaktır. Tahliyesi sağlanan vatandaşlarımız, gidecekleri illerdeki Valilikler ve AFAD koordinasyonunda belirlenen barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştirilecektir.

Tahliye talepleri, illerin barınma kapasitesine göre planlanmaktadır.

Kendi imkanlarıyla ulaşım sağlayıp afet bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlarımız, çıkış yapmadan önce bulundukları yerlerdeki Jandarma tahliye noktalarına bildirim yapmaları halinde, gidecekleri illerdeki barınma noktalarına yönlendirmeler yapılacaktır.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) gereği Tahliye Yerleştirme ve Güvenlik çalışmalarını Emniyet ve Jandarma ya verilmiştir. Bu kurumlar AFAD adına hizmet yürütmektedir.

Kendi imkanlarıyla deprem bölgesinden ayrılacaklar, daha sonra mağduriyet yaşanmaması adına, ayrılmadan önce bulundukları İlin Jandarma ve Emniyet birimlerine yazılı bildirim yaptırmalıdır.

İlk günden itibaren ayrılanlar için ise gene sisteme kayıtları gerekmektedir. Gittikleri illerde yine aynı güvenlik birimlerine başvurulmalıdır: "Biz şu ilden kendi imkanımızla geldik, sayımız ve durumumuz bu, size başvurulacağını sonradan öğrendik" diye, depremzede olduklarına dair bildirimde bulunmalıdır.

Her ilin TAMP Planında aynı kurumlar, aynı çalışmalardan sorumludur.

Editör: Haber Merkezi