Cumhurbaşkanlığı seçimine geri sayım sürerken, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Adana Platformu on binlerce vatandaşa ulaşarak Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda uygulamaya konulacak politikaları ve hayatlarında nelerin olumlu yönde değişeceğine ilişkin bilgilendirme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Adana ve ilçe koordinatörlüklerindeki 500'ü aşkın aktif gönüllü ile saha çalışması yapan Kılıçdaroğlu Gönüllüleri, semt pazarlarında, mahallelerde yurttaşlara 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun projelerini bire bir anlatıyor. Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında vatandaşlara hizmet eden gönüllüler, iftar sonrası ev, kahvehane toplantılarında Aile Destek Sigortası ile yoksul ailelerin ulaşabilecekleri kazanımlarını anlatıyor.

Resim

Kılıçdaroğlu döneminde, güçlü sosyal devletin ilk adımı olarak Aile Destekleri Sigortası Kurumu’nun kurulacağını ve vatandaşlara asgari bir gelir düzeyi sağlanmasının ardından hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği belirtilen açıklamada şöyle deniliyor:

“Aile Destekleri Sigortası Kurumu tarafından yönetilecek olan Aile Destekleri Sigortası, yardımları tek elde toplayacak, disiplin altına alacaktır. Aile Destekleri Sigortası asgari ücretin altında geliri olan veya hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacaktır. Dolayısıyla Aile Destekleri Sigortası sosyal güvenlik anlamında bütün ailelerin güvencesi olacaktır. Her bir ailenin pozisyonu, durumu özel olarak incelenecektir. Ailede engelli, yaşlı olup olmadığı, okula giden çocuk sayısı ve bunların hangi düzeyde eğitim aldıklarına bakılarak gelir düzeyi belirlenecektir. Bazı ailelere asgari ücret güvencesi verilecek, bazı ailelere ise asgari ücretin birkaç katı yardım yapılacaktır. Devlet kamuya eleman alırken Aile Destekleri Sigortasından yararlanan ailelere pozitif ayrımcılık uygulayacaktır. Yani ADS kapsamındaki ailelerde gençlere kamu istihdamında öncelik sağlanacak ve bu kapsamdaki ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim ve yurt desteği sunulacaktır. Temel hedefimiz her ailede asgari bir sigortalı olmasıdır. Sigortasız hiçbir aile kalmayacak, sağ elin verdiğini sol el görmeyecektir. Aile Destek Sigortası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşlarımız devlet yardımlarını lütuf değil, hakkı olarak alacaktır. ADS, engelli maaşları, evde bakım maaşları ve yaşlılık maaşlarına dokunmayacak ve bu yardımları yeni sisteme entegre edecektir. Aile Geçim Desteği, doğrudan ev kadınına verilecek bir karta yatırılacaktır. ADS kapsamına giren ailelere elektrik, ısınma, su, gıda gibi temel ihtiyaçlarda da destekler sunulacaktır. Aile Destekleri Sigortası kapsamındaki ailelerin çocuklarının bütün eğitim harcamaları karşılanacaktır. Çocuk kreşe başladığı andan itibaren ailesi hiçbir ücret ödemeden bu imkandan yararlandırılacaktır. Çocuklarımıza, ilkokul, ortaokul, lise veya üniversite dönemlerinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek oranda burs verilecektir. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Destek Sigortası ile hiç kimsenin aç, açıkta kalmayacağını açıklıkla ifade ediyor ve sizlere söz veriyor."

Resim

Editör: Haber Merkezi