CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Bolu’da miting düzenledi. Kılıçdaroğlu, mitingde şunları söyledi:

“Bolu değişime hazır mı? Yeni, güzel, aydınlık, huzurlu yaşayan bir Türkiye’ye hazır mıyız? Size söz. Siz hazırsanız ben de hazırım. Önce, buraya katkılar yapan, üniversiteyi açan, binlerce öğrencinin okumasını sağlayan rahmetli İzzet Baysal’ı rahmetle anmak isterim. Hepimizin ortak görevidir. Kim bir ülkeye, bir kente yardım yapmışsa, hele hele eğitim yardımları yapmışsa onu şükranla anmak benim boynumun borcudur.

“ORMAN KÖYLÜLERİNİN TAMAMI DA SİGORTALI OLACAK”

Bolu, dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi. Olağanüstü ormanları var, olağanüstü güzellikteki ormanlarda orman köylüleri var. Orman köylüleri, Türkiye’nin en fakir kesimidir. Onlar çalışırlar, üretirler ama sigortalı olmazlar. Onları işveren kabul ederler. Değiştireceğim bu düzeni, değiştireceğim. Vahidi fiyatın ne olduğunu orman köylülerimiz görecek. Orman köylülerimiz ormanda çalışırken nasıl cesaretle çalıştıklarını dünyaya gösterecek ve gelirleri olacak. Sözüm var; köylerde, ormanlarda, balıkçılık… Kim yapıyorsa, alın teri döküyorsa, kadınların tamamı ve gençlerin sosyal primini devlet ödeyecek. Orman köylülerinin tamamı da sigortalı olacak. İşvereni de Orman Genel Müdürlüğü olacak. Yıllardır çalıştırıyorlar, hiçbirisinin sosyal güvenliği yok. Bay Kemal buna izin verir mi? Vermez. Çünkü herkesin hakkını teslim edeceksin.

“BİRİLERİ KENDİ SARAYLARINDA GÜLLER GİBİ GEÇİNİRKEN BİZİM EVLATLARIMIZ İŞSİZSE O ZAMAN BİR SORUNUMUZ VAR DEMEKTİR”

Eğer birileri yer, birileri bakarsa, birileri malı götürürken birileri yoksulluk çekerse, birileri kendi saraylarında güller gibi geçinirken bizim evlatlarımız işsizse o zaman bir sorunumuz var demektir. Bu sorunu çözmeye geliyoruz. Beraber çözeceğiz. Sandıklara gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Bir seferde bitireceğiz. Gençler, size söylüyorum. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. Sandığa gidip demokrasi, özgürlük, iş, aş isteyeceksiniz. O nedenle sandığa gidin otoriter bir yönetimi değiştirin. Yerine özgürlükçü, demokratik bir yönetimi getirin.

“100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ”

‘Öğretmenleri unutma’ diyor. Yahu öğretmenler unutulur mu? Asla unutulmaz. Bütün Türkiye’ye, hepimize en büyük katkıyı yapan öğretmenlerimizdir. Köy okullarını kapattılar. Köy okullarını yeniden açacağız. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Ayrıca şunu söyleyeyim; öğretmenlere özel kanun çıkacak. Meslek kanunu… Çünkü öğretmen dediğiniz kişi, toplumu eğiten kişidir. Öğretmen eğer iyi bir eğitim alırsa, çocuklarımız iyi bir eğitim alırsa hayatı daha rahat sorgulama imkanımız olur. O nedenle öğretmenlere sözüm var. Öğretmenler huzur içinde okullara gidecek. Köylerde ayrıca ziraat mühendisi olacak, veteriner hekim olacak. Yani yeni bir Türkiye’yi, güzel bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.”

Editör: Haber Merkezi