BM insan hakları ofisi (OHCHR) ölüm cezasını kınadı ve tüm Üye Devletlere çağrıda bulundu.: "İdamlara son verin."
OHCHR Sözcüsü Seif Magango, "Bu hafta Kuveyt ve Singapur'da gerçekleştirilen çok sayıda infazı kınıyoruz ve her koşulda ölüm cezasına karşıyız" dedi .
Acil moratoryum
"Kuveyt ve Singapur'u derhal infazlar için bir moratoryum oluşturmaya ve şimdiye kadar yasada veya uygulamada ölüm cezasını kaldıran veya moratoryum getiren 170'den fazla Devlete katılmaya çağırıyoruz."
Kuveyt hükümeti Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2015 yılında Kuveyt'te bir Şii Camii'ni bombalamaktan suçlu bulunan ve 27 kişinin ölümüne ve 200'den fazla kişi yaralanmasına neden olan IŞİD terör örgütüyle bağlantılı olduğu bildirilen bir adam da dahil olmak üzere, ülkenin Merkez Hapishanesinde beş mahkumun infaz edildiğini bildirdi.
Kuveytli savcılara göre, idam edilenler arasında cinayetten hüküm giymiş üç kişi ve uyuşturucu ticaretinden hüküm giymiş bir kişi vardı.
Singapur: Yaklaşık 20 yıl sonra idam edilen ilk kadın
Singapur'da, bir erkek ve bir kadın, bu hafta Singapur'daki Changi Hapishanesinde birbiriyle ilgisiz uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla infaz edildi.
2018 yılında 1.05 ons eroin kaçakçılığı yapmaktan ölüm cezasına çarptırılan 45 yaşındaki Saridewi Djamani'nin, yine bir mahkumiyetin ardından 36 yaşındaki Yen May Woen'in 2004 yılında infaz edilmesinden bu yana Singapur'da idam edilen ilk kadın olduğu bildiriliyor.
Bay Magango, "Ölüm cezası, temel yaşam hakkı ve işkence ve diğer insanlık dışı muameleden muaf olma hakkı ile tutarsızdır ve bir ceza olarak her yerdeki tüm yasalardan çıkarılmalıdır" dedi.