Laptop & Notebook arasında yazılımsal olarak ciddi farklılıklar yoktur. Sadece sistem özellikleri ve boyut yönünden farklılık gösterirler. Laptop ve notebook özellikleri, marka ve modellerine göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak aynı olduğu düşünülse de laptop ve notebooklar bazı yönlerden farklıdır. Bu noktada laptop ve notebook arasındaki farklar yeni cihaz alacak pek çok kullanıcı tarafından merak edilir.

Laptop & Notebook, taşınabilir bilgisayarlar olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kullanım amacına, performansına ve ekran boyutuna göre belirli yönlerden değişiyor. Siz de laptop ya da notebook almayı düşünüyorsanız, bu farkları bilmeniz gerekiyor. Böylece işinize yarayacak bir taşınabilir cihaz satın almanız mümkündür. Bu açıdan Laptop çantası tercihi yaparken de bu farkları göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

Laptop Nedir?

Bir tanım yapılması gerekirse laptop; masaüstü bilgisayarların birçok özelliğini gerçekleştiren dizüstü bilgisayarlardır. En büyük avantajı, taşınabilmesi ve daha küçük olmasıdır. Bir yerden başka bir yere giderken Samsonite laptop çantası içinde bilgisayarınızı rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Böylece masaüstü bilgisayarlarda yapacağınız birçok işlemi, herhangi bir mekân sıkıntısı yaşamadan gerçekleştirmeniz mümkündür.

Dizüstü bilgisayar olarak bilinen laptopların belirli bir şarj ömrü vardır. Markanın özelliğine göre laptopu, şarja takmadan bir süre boyunca kullanmanız mümkündür. Bu durum, elektrik olmayan bir ortamda bulunduğunuz zaman size büyük bir avantaj sağlar.

Laptoplar için günümüzde herhangi bir standart ölçü bulunmamaktadır. Her marka, kendi tasarımına ve yapı stiline göre üretim yapar. İçerisindeki bileşenler bu nedenle farklılık gösterir. Bu sebeple özel tasarım Promosyon Çanta istediğiniz stile göre bir tasarım sunabilir.

Kullanım amacı göz önüne alındığında birçok yönden size avantaj sağlayan laptoplarla bilgisayarda yapabileceğiniz işlemleri sorunsuz bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sırada laptoplar, çok daha az güç tüketmektedir. Ayrıca daha sessiz bir şekilde işlem yapmanıza olanak tanır.

Notebook Nedir?

Taşınabilir bilgisayarlar arasında bulunan notebook, kişisel kullanımlar için tasarlanan bir cihazdır. Taşınabilirlik açısından oldukça hafiftir. Bir notebook çantası ile cihazınızı hiç zorlanmadan taşımanız mümkündür. Kullanım esnasında bir batarya yardımı ile elektriksiz biçimde çalışabilir. Prize taktığınız zaman da notebooku rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Yani, laptoplar gibi şarjı varken prize takmanıza gerek olmayan ürünler arasında yer alır.

Notebookları diğer bilgisayarlardan ayıran en önemli özelliği, ekran boyutlarıdır. Ağırlık açısından hafif olan bu cihazlar için flat paneller kullanılır. Bu nedenle çözünürlük konusunda değişken olduğunu söylemek mümkündür. Bazılar VGA çözünürlüğüne sahipken bazıları daha yüksek kalite de çözünürlüğe sahiptir. Yenilenme hızlarının ise diğer bilgisayarlara kıyasla daha yavaş olduğu bilinmektedir. Tasarımına bakıldığı zaman notebooklar ince bir yapıya sahiptir.

Genel olarak bakıldığında laptop vs notebook taşınabilen iki bilgisayar olarak düşünülebilir. Ancak belirli özelliklerinden dolayı bu iki cihaz birbirinden ayrılır. Aynı zamanda her ikisinin de taşıma aşamasında uygun çanta ölçüleri ile bir çantada taşınması gerekir. Bu, cihazın taşınırken herhangi bir darbe almaması açısından kritik bir öneme sahiptir.

Siz de laptop & notebook için çanta almayı düşünüyorsanız Net Bilişim firmasını tercih edebilirsiniz. Burada cihazlarınıza uygun çanta boyutları ile bir çanta bulmanız mümkündür. Tamamen kaliteli bir şekilde üretilen bu çantalarla taşıma sırasında herhangi bir sorun yaşanmaz. Uzun süre boyunca çantanızı kullanma şansınız vardır.

Laptop ve Notebook Arasındaki Farklar

İki cihaz arasında kararsız kalıyorsanız, laptop notebook farkı ile alakalı bilgi sahibi olmalısınız. Bu cihazlar belirli yönlerle birbirinden ayrılmaktadır. Farklılıkları görmek için aşağıdaki listeye bakabilirsiniz:

·         Laptoplar, masaüstü bir bilgisayarda yapabileceğiniz tüm işlemlerin aynı performansla gerçekleştirilmesini sağlar. Notebooklar ise daha çok sörf yapmak, not almak gibi bilgisayar işlemlerinin yapılmasında kullanılır.

·         Laptopların üzerinde CD-DVD sürücüsü ile birlikte USB port bulunur. Ancak notebooklar da sadece USB Port vardır.

·         Ağırlık açısından notebooklar çok daha hafiftir. Laptoplar, biraz daha kalın ekrana sahip ürünlerdir.

·         Laptopların klavyeleri çok daha fonksiyonel ve büyük bir yapıdayken notebooklar, küçük ve sade bir klavyeye sahiptir.

·         Notebookların pil ömrü laptoplara kıyasla çok daha uzundur. Çünkü laptoplar, performans odaklı bilgisayarlardır.

Yukarıdaki farklılıkların yanında her ikisini de istediğiniz yerde, kolay bir şekilde taşıyarak kullanmanız mümkündür. Sadece laptop & notebook kıyaslandığında notebooklarla biraz daha basit bilgisayar işlemlerinin yapıldığı söylenebilir. Örneğin; bir sunum hazırlamak için notebooklar daha uygunken oyun oynamak için laptopların uygun olduğu bilinmektedir.

Editör: Haber Merkezi