Av Nurdeniz Tunçer, Londra’daki Kadın Panelindeydi 

Londra  merkezli girişim Athena40'ın ev sahipliğinde 5 ayrı ülkeden katılımcılarla düzenlenen senkronize küresel sohbette kadın sorunları etrafında yerel sorunlar gündeme getirildi. Kadınlar, erkeklerin iletişim ağında kendilerine yer bulabilmelerinin önemine değinildi.

Londra, Beyrut, Amman, Malmö ve Karaçi’deki katılımcılar panellere canlı olarak bağlanarak katıldı. Paralel Athena40 etkinliklerinde beş ülkedeki girişimciler, politika yapıcılar, yatırımcılar, büyükelçiler, medya, aktivistler ve akademisyenler yer aldı.

WhatsApp Image 2023-03-10 at 11.53.33

Rehber Köpekler Derneği'nin Türkiye'deki Kurucusu ve Başkanı Av. Nurdeniz Tuncer, rehber köpeği Kara ile birlikte bu önemli etkinlik için Londra'ya gitti. Etkinlik sırasında yaptığı konuşmada Tunçer; “ Kadınların olumlu sosyal etkilerini veya kariyer yükselişlerini önleyen engellerin kaldırılması önemlidir. Kadınların toplum hayatına etkin olarak katılımı ve kapsayıcılık, toplumun refahı için kritik öneme sahiptir. Bunu benimseyen toplumlarda sorunların çözümü kolaylaşıyor.” yorumunda bulundu.  

Panelde “Bilim ve teknoloji ile ilgili rollerdeki kadınların %80'i işlerini sevdiklerini söylese de, %56'sı kuruluşlarından 20 yıl sonra kariyerlerinin ortasında ayrılıyor ve yalnızca %5'i liderlik pozisyonlarına ulaşabiliyor.” bilgisi gündeme getirildi.

WhatsApp Image 2023-03-10 at 11.53.25

"Verilere karşı her zaman eleştirel bir yaklaşım benimsemeli ve incelikli sosyal anlatılara dikkat etmeliyiz” diyen  Global Thinkers Forum ve Athena40'ın Kurucusu Elizabeth Filippouli, genç nesli büyüleyecek hikayelere ihtiyacımız olduğunu vurguladı.

Av. Nurdeniz Tunçer, uluslararası kadın düşünce liderlerinin oluşturduğu, Londra merkezli, Global Thinkers Forum tarafından “The Most Innovative Women in 2020” rol model kadın olarak seçildi.  Aynı kurumun kurucusu Elizabeth Filippouli tarafından 2021 yılında hazırlanan "Kadınlardan Dünyaya" isimli kitapta fark yaratan kadınlara rol model olarak yer aldı. Bu kitap, dünyanın farklı köşelerindeki, farklı etnik köken, din ve dünya görüşüne sahip, rol modeli olan kadınların kendi hayatları üzerinde büyük etkisi olan kadınlara hitaben kaleme aldıkları etkileyici mektuplardan oluşan bir antoloji niteliği taşıyor. Tunçer, bu kitapta yer alan kadınların fotoğraflarının Londra’daki sergisinde de bir fotoğrafı ile yer alıyor.

WhatsApp Image 2023-03-10 at 12.07.24

Athena40, Londra merkezli kâr amacı gütmeyen GFT- Global Thinkers Forum (Küresel Düşünürler Forumu) tarafından, UNESCO'da 8 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü'nde dünyanın dört bir yanından yenilikçi kadınların çalışmalarını destekleyen kadınların liderliğinde bir platform olarak başlatıldı. Athena40, yirmiden fazla ülkedeki ortak kuruluşlarla dünya çapında kadınların rolünü güçlendirmeye odaklanan bir girişim ailesi haline geldi. Athena40, ağlara erişim, mentorluk ve bilinçlendirme konularında kadınlara yardımcı olur.

GFT - Global Thinkers Forum (Küresel Düşünürler Forumu): Düşünce liderlerini çeşitlilik ağı içinde bir araya getiren, küresel zorluklar ve trendler etrafında diyalog geliştirerek, anlamlı ağ yaratma hedefiyle faaliyet gösteren küresel bir platformdur. GFT, Kurucu lideri Kraliçe Rania ile 2012 yılında Ürdün'de başlatıldı.

WhatsApp Image 2023-03-10 at 12.07.23

Editör: Haber Merkezi