Son dönemde emtia fiyatlarındaki artış, konut fiyatlarının da yükselmesine sebep oluyor. Mehmet Onur Özçelik, konut inşasında kullanılan malzemelerin her birinin fiyatının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. Bu da doğal olarak konut satışlarında yüksek fiyatların ön plana çıkmasına neden oluyor.

Mehmet Onur Özçelik, gayrimenkul taleplerinin yüksek olduğunu ifade ediyor. Tüketici, gayrimenkulü bir yatırım aracı olarak görüyor ve talep fazla iken arz yeterli oranda olmayınca, konut fiyatları yükselişe geçiyor. Ancak fiyatların artmasının pek çok farklı nedeni olduğunu belirtiyor.

Özçelik'e göre fiyatların artışında tek bir neden aramak hatalı bir tutum. Arz-talep dengesi sağlanamıyor, talep oldukça yüksek ve arz yeterli değil. Bunun yanı sıra altın ve dövizdeki yükseliş de konut fiyatlarına doğrudan etkide bulunuyor.

Son dönemde konut fiyatlarında hızlı bir artış yaşandığını söyleyen Mehmet Onur Özçelik, bu durumun tüketicileri olumsuz yönde etkilediğini ifade ediyor. Konut satın alımlarında fiyatın temel belirleyici olduğunu belirten Özçelik, dalgalanmaların da meydana geldiğini sözlerine ekliyor.

Özçelik, döviz kurunun yüksekliğinin konut fiyatlarındaki artışın azalmasını sağlayabileceğini, ancak fiyatların bir süre benzer bir çizgide ilerlemesinin beklendiğini de sözlerine ekliyor. Konut fiyatlarındaki artışın pek çok nedeni olduğu için, detaylı bir analizin yapılmasının önemli olduğunu ifade ediyor.

Editör: Haber Merkezi