Meme dikleştirme, günümüzde kadınların maruz kaldığı en popüler kozmetik prosedürlerden biridir. Mastopeksi olarak da bilinen meme dikleştirme, sarkık memeleri dikleştirmek, boyutlarını ve şeklini artırmak ve daha genç bir görünüm oluşturmak için kullanılabilen cerrahi bir işlemdir. Meme uçlarını yükseltmek ve fazla cildi çıkarmak için alttaki dokuyu yeniden şekillendirmeyi içerir. Bu prosedür, implantlara başvurmak zorunda kalmadan memelerin görünümünü iyileştirebildiği için giderek daha yaygın hale geldi.

Meme dikleştirme kararı hafife alınmamalıdır. Ameliyatın kendisi genellikle iki veya üç saat sürer ve genel anestezi gerektirir. İyileşme süresi, ameliyat sırasında ne kadar iş yapıldığına bağlı olarak değişir, ancak normalde yaklaşık iki hafta sürer ve sonrasında birkaç gün biraz ağrı olur.

Üç ana tip meme dikleştirme ameliyatı vardır: hilal, dikey ve ters-T kesiler. Yapacağınız işlemin türü, memelerinizin boyutuna ve şekline ve ayrıca sarkma derecesine bağlı olacaktır.

Areolanın üst yarısı boyunca (meme ucunun etrafındaki daha koyu alan) hilal kesiler yapılır. Bu tip dikleştirme, meme boyutunu büyütmenin yanı sıra bir dikleştirme elde etmek için genellikle meme büyütme veya "meme işi" ile birlikte kullanılır.

Areolanın altından meme altındaki kıvrıma kadar dikey bir kesi yapılır. "Çapa kesisi" olarak da bilinen ters T kesisi, dikey kesiye benzer, ancak aynı zamanda meme kıvrımı boyunca yatay bir bileşen içerir. Bu teknik daha kapsamlı sonuçlar sağlar, ancak aynı zamanda daha büyük bir yara izi riski ile birlikte gelir.

Meme dikleştirme ameliyatı, görünümü iyileştirmenin yanı sıra sarkık memelerin neden olabileceği ağrı veya rahatsızlıkları da hafifletebilir. Meme dikleştirme ayrıca, sarkık memeler nedeniyle ortaya çıkmış olabilecek özgüven ve beden imajı sorunlarının geri kazanılmasına da yardımcı olabilir.

Editör: Haber Merkezi