Mersin Barış Anneleri Adana’da

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından Adana'da başlatılan Adalet Nöbeti devam ediyor. Adalet Nöbeti'ne dün Mersin'deki Barış Anneleri, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Mersin Örgütü ziyaret etti.

WhatsApp Image 2023-12-21 at 09.39.01

HDP önünde DEM Parti, AATUHAY-DER, Barış Anneleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER) yöneticileri, kitleyi alkışlarla karşıladı. Buradan AATUHAY-DER'e yürümek isteyen kitleye polis, "Slogan atıyorsunuz" diyerek engelledi. Kitlenin yürümekte direnmesi üzerine polis kalkanlarla müdahale etti. Müdahalede sırasında biri polis çok sayıda kişi ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Polis müdahalesiyle kitle bina girişinde ablukaya alındı. Polisle yapılan görüşme sonrası ise kitle AATUHAY-DER'e geçti.

AATUHAY-DER'e gelen kitle, Adalet Nöbeti'nde olan eylemcileri ziyaret ederek, verilen mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

WhatsApp Image 2023-12-21 at 09.39.41

Polisin müdahalesine ve tutumuna tepki gösterip, "Bizden korkuyorlar. Tüm baskılara rağmen barışı haykıracağız" diyen Barış Annesi Emine Eren, İmralı tecridinin tüm topluma yayıldığını, bunun yansımasını yaşadıklarını ve tecrit kalkmadıkça özgür olamayacaklarını dile getirdi.

6 Şubat Depreminde Hasan Alpargün'de Yakınlarını Kaybedenler Konya Teknik Üniversitesi Önünde Açıklama Yaptı 6 Şubat Depreminde Hasan Alpargün'de Yakınlarını Kaybedenler Konya Teknik Üniversitesi Önünde Açıklama Yaptı

Son olarak ise AATUHAY-DER üyesi Nimet Sezgin Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutsaklar tarafından gönderilen mektup okudu.

Editör: Süleyman Devrim Boğa