Geleceğimizi birlikte inşa etmeliyiz

Avukat Meryem Türktekin, “Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin, geleceğimizi birlikte inşa etmeliyiz. Bu nedenle temsilde eşitliğin ve adaletin sağlanması gerektiğine inanıyorum. Vakit büyük sorumluluklar üstlenme vaktidir.” dedi.

Halen Gelecek Partisi Çevre ve İklim Politikaları Başkanlığını yürüten Meryem Türktekin, Adana milletvekili aday adaylığı müracaatında bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türktekin, “Biz bu Cumhuriyeti kadın-erkek omuz omuza birlikte kurduk; ancak görüyoruz ki bazı kesimlerce bu unutuldu.

Türk kadınlarına ‘milletvekili seçilme hakkı’ verilmesinin üstünden tam 89 yıl geçtiği halde hala eşit temsilden çok uzaklardayız.  Bu konuda 1930’lu yıllarda dünya 2. ‘si iken şimdilerde 132. sıradayız. Ülkemizi kadın-erkek el ele verip ileriye taşıma imkanından hep yoksun bırakılıyoruz.” dedi.

BİRLİKTE İNŞA ETMELİYİZ

“Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin, geleceğimizi birlikte inşa etmeliyiz.” ifadelerini kullanan Türktekin, “Bu nedenle temsilde eşitliğin ve adaletin sağlanması gerektiğine inanıyorum. Türk kadınları, ülkesi için eşit temsil hakkını kullanabilen Ruandalı kadınlardan, Kübalı kadınlardan, Meksikalı kadınlarından daha mı az fedakârlık yapmıştır, daha mı az hizmet etmiştir, yoksa daha mı az değerlidir. Tüm dünya bilir ki, Türk kadınları tarihin her döneminde ülkesi için her türlü fedakarlığı üstlenmiş, büyük hizmetler ortaya koymuşlardır.  Ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçte de her ne yaparlarsa yapsınlar yılmayacağız, pes etmeyeceğiz, hizmet etmeye talip olacağız.” diye konuştu.

HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

Şimdi büyük sorumluluklar üstlenme vaktidir, ekonomik krizlerle, deprem afetleri ile enkaz altında kalan halkımıza hizmet etme vaktidir, diyen Meryem Türktekin, şunları kaydetti: “Bizler aklımız, bilgimiz, azmimiz ve emeğimizle ülkemize ve şehrimize hizmet etmek istiyoruz. Vakit, adalet ve eşitlik anlayışına sahip bir lidere omuz verme vaktidir. ’Dürüst Adam’a destek olma vaktidir… O da bana göre şüphesiz Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’dur. Bu nedenle Gelecek Partisi’nden Adana Milletvekili Aday Adaylığı müracaatında bulundum. Hemşerililerimizin başvurumu sevinçle karşılamış olmasından da büyük mutluluk duydum, desteklerine ve dualarına daima ihtiyacım olacaktır. Halkımıza bu anlamda teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi