Microblading, cilde pigment bırakmak için ince bir bıçak kullanmayı içeren yarı kalıcı bir makyaj şeklidir. Bu teknik, daha dolgun, daha belirgin kaşların görünümünü oluşturmak için kullanılabilir. Yarı kalıcı bir tedavi olarak kabul edilir çünkü sonuçlar tipik olarak solmadan önce bir ila üç yıl sürer.

Microblading'in aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok faydası vardır:

• Doğal görünümlü sonuçlar: Doğru yapıldığında, microblading size çok doğal görünen sonuçlar verebilir. Bunun nedeni, pigmentlerin doğal saç büyüme düzeninizi taklit edecek şekilde biriktirilmesidir.

• Uygun maliyetli: Microblading, kaş implantları veya kalıcı makyaj gibi diğer kaş büyütme yöntemlerine göre çok daha uygun maliyetli bir seçenektir. Sonuçlar, yenilenmeye ihtiyaç duymadan önce birkaç yıl sürecek, böylece uzun vadede paradan tasarruf edebilirsiniz.

• Zaman kazandıran: Her sabah kaşlarına zaman ayırmayı seven biriyseniz, microblading size çok fazla zaman ve zahmet kazandırabilir. Mükemmel şekillendirilmiş ve dolgun kaşlarla sabah rutininizi en az 5 dakika kısaltabilirsiniz!

Microblading genellikle güvenli kabul edilse de, prosedüre girmeden önce bilmeniz gereken bazı riskler vardır. Bu riskler şunları içerir:

• Enfeksiyon: Her türlü vücut modifikasyonunda olduğu gibi, iğneler söz konusu olduğunda her zaman enfeksiyon riski vardır. Steril ekipman kullanan ve uygun sanitasyon prosedürlerini izleyen saygın bir dövme sanatçısı veya kozmetik uzmanı seçtiğinizden emin olun.

• Alerjik reaksiyon: Bazı kişilerde microblading'te kullanılan pigmentlere karşı alerjik reaksiyon olabilir. Malzemelerden herhangi birine alerjiniz olmadığından emin olmak için önceden cildinizde bir yama testi yaptığınızdan emin olun.

• Yara izi: Microblading nedeniyle küçük bir yara izi riski de vardır, ancak bu genellikle geçicidir ve zamanla kaybolur.

WhatsApp Image 2023-02-27 at 16.29.54

Editör: Haber Merkezi