CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, partide düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet ve Afyonkarahisar’a sahip çıkmak için milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısı ile Milletvekili Av. Burcu Köksal, aday adaylığını açıkladı. Yüzlerce kişinin katılım sağladığı aday adaylığı açıklamasında; CHP’li Belediye Başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile Millet İttifakının bazı İl Başkanları hazır bulundu.

Milletvekili Köksal, coşkulu kalabalık eşliğinde aday adaylığını ilan etti (1)
SEÇME: KÖKSAL, MİLLETVEKİLLİĞİ BAYRAĞINI EN İYİ ŞEKİLDE TAŞIYOR
Toplantıda ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “CHP olarak iktidara yürüyüşümüzün önemli hamlelerinden birisi olan milletvekili aday adayı açıklamalarına devam ediyoruz. İlimizin üç dönemdir milletvekilliğini yapan ve bu bayrağı en iyi şekilde taşıyan Milletvekilimiz Sayın Burcu Köksal’a başarılar diliyorum.” dedi.

Milletvekili Köksal, coşkulu kalabalık eşliğinde aday adaylığını ilan etti (2)
KORKMADAN HAKKI HUKUKU DOĞRULARI SAVUNDUM
CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Milletvekili Aday Adayı Av. Burcu Köksal, 18 Mart Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını ortaya koymuş kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle andığını belirterek sözlerine başladı. Köksal, “2015 yılında orta halli bir ailenin çocuğu olarak üniversite yıllarım hariç hayatımın tümünün geçtiği memleketim Afyonkarahisar'dan milletvekili olarak yola çıktım. Bir kızınız, bir kardeşiniz, bir ablanız olarak Afyonkarahisar'ın haykıran sesi olmak, sizlerin hakkını savunmak, sorunları çözmek, bu ülkeyi hak ettiği şekilde yönetebilmek için milletvekili adayı olarak çıktığım bu yolda o günkü heyecanla, şevkle ve azimle karşınızdayım. Milletvekili olarak ayak basmadık köy, kasaba, ilçe, mahalle, cadde sokak bırakmaksızın nerede bir sorun varsa orada oldun. Yeri geldi sorunların çözümü için sahalarda sizlerle birlikte mücadele ettim. Yeri geldi meclis kürsüsünde korkmadan haykırdım. Emeği, hakkı, hukuku, mücadeleyi ve doğruları savundum. Bugün buralara gelmemde burada bulunan herkesin bir emeği var. Çocuk yaşlarımda Atatürk sevgisiyle çıktığım yolumda bugünde aynı sevgi, bağlılık ve heyecanla burada olmanın onurunu yaşıyorum. Severek, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan şerefle, onurla üstlendiğim her taşını tek tek bildiğim, her caddesini, sokağını, ilçesini, köyünü, kasabasını tek tek sayabildiğim, zorlukları, engelleri, tehditleri aşarak yürüdüğüm güzel memleketim, Afyonkarahisar'ın CHP Milletvekili Burcu Köksal olarak karşınızdayım.” dedi.


GÜN CUMHURİYETE VE AFYON’A SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR
“Ülkemde ve Afyonkarahisar'da işsizlik had safhaya gelmişken prıl pırıl gençlerimiz umutlarını yitirmek üzereyken yoksulluk, yolsuzluk ve açlık kol gezerken, emeklinin, işçinin, çiftçinin, memurun, herkesin alım gücü düşük durumda.” diyen Köksal, “Esnaflar tek tek kepek indirirken, iş insanları iflasın eşiğine gelirken, çiftçi artan maliyetleri karşılayamaz hale gelip tarımdan çekilirken mutfaklar yangın yerine dönmüşken, işsizlik yüzünden hemşehrilerimiz başka illere göç etmek zorunda kalırken, ben evimde huzurla oturamazdım. Biliyorum ki sizler de aynı kaygı ve duygularla buradasınız. Aynı kaygıları taşıyan, ülkesi için benimle aynı duygular içinde olan, aynı zorlukları göğüslemeye hazır olan arkadaşlarım, yanımda olan, beni yüreklendiren, sahip çıkan dostlarım. Sefayı değil, cefayı paylaşmak için yola çıkan kardeşlerim, ağabeylerim, ablalarım dün kişisel çıkarların, geçmiş kırgınlıkların, farklılıkların günü değildir. Bu kötü gidişata, hukuksuzluğa, yaşadığımız her türlü haksızlığa dur demek için kenetlenme günüdür. Gün, Ata'mın emaneti, cumhuriyete, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve Afyonkarahisar'a sahip çıkma günüdür. İşte bu şiarla ve güçle sizlerden aldığım bu güçle buradayım. Cumhuriyete ve ülkeme olan bağlılığımda, Atatürk sevgimle, Afyonkarahisar sevdamla buradayım.” diye konuştu.


ZULMÜ ALKIŞLAYANLARA DUR DEMEK İÇİN ADAY ADAYIYIM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak seçtirmek için bu yola baş koyduğunu vurgulayan Köksal, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı bu yolculukta, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa son vermek için çalışkanlığımla, tecrübemle, bilgimle, cesaretimle ve dürüstlüğümle CHP’nin Millet İttifakı iktidarında iktidar milletvekili olmak için aday adayıyım. Çocuğunun beslenme çantasına yiyecek koyamayan anneler için, Bağ-Kur’unu yatıramayan esnaflar için, kirasını ödeyemeyen, gündelik işlerde çalışan vatandaşlarımız için, faturasını ödeyemediği için evinin elektriği kesilen kardeşlerimiz için yoksulluk yüzünden tencereleri kaynamayan anneler için, torunlarına bayram harçlığı veremez hale gelen emekliler için aday adayıyım. Borcunu borçla kapatmak zorunda kalıp traktörüne mazot alamayan çiftçiler için İŞ-KUR kapılarında iş bekleyen, mülakatlarda hakları yenen, işe girebilmek için çırpınan gençler için aday adayıyım. 21 yıllık AKP iktidarında hakları yenen, mağdur edilen, ezilen, ötekileştirilen, ayrıştırılan herkes için yıllarca AKP tarafından seçimden seçime hatırlanan, yok sayılan sorunları çözülmeyen hak ettiği yatırımı alamayan memleketimiz için adayım. Bu ülkeyi güzelim fabrikalarımızı arsalarımızı, meralarımızı parsel parsel kapatıp Katar’a satanlara dur demek için aday adayıyım. Ülkemizi Suriyelilerle doldurup mülteci gettosu haline getirenlere dur demek için, ampulü ile sadece kendi yandaşlarını aydınlatmayı seçen zihniyete dur demek için, gençlerimizi işsizlikle kıvrandıranlara dur demek için, adaleti yerle yeksan edenlere, zalime yol verip zulmü alkışlayanlara dur demek için doğru bildiğim değerler için aday adayıyım. 13. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşkü'ne çıkarmak için adayım.” şeklinde konuştu.


HERKESİN KADERİNE SAHİP ÇIKACAĞIM
Köksal sözlerini şöyle tamamladı: “Bu görevde dün olduğu gibi bugün de bana çelme takmaya çalışanlar beni kullar dışına itmeye kalkanlar tehditle sindireceğini sananlar olacaktır. Dün de bunlara boyun eğmedim. Bugünden sonra da asla boyun eğmeyeceğim. Aileme, evladıma kadar uzanan tehditlere aldırış etmeden Allah'tan başka kimseden korkmadan, mağdurun, mazlumun, haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış bütün hemşehrilerimin hakkını savunmaya, doğru bildiğim yoldan ayrılmamaya devam edeceğim. Samimiyetinizle, içten sevginizle, gücünüzü ve desteğinizi benden esirgemeyeceğinize inanıyorum. Tüm hemşehrilerim bilsin ki herkesin işine, başına, geleceğine sahip çıkacağım. Kaderimize sahip çıkacağım. Bu yolda emeğini, yüreğini, desteğini koyan herkese sonsuz teşekkürler. Sizlerle var olduğum, sizlerle var olacağım. Sekiz yıldır her konuşmam da söylediğim ve her zaman ilkelerinde onun yolunda ilerlemekten gurur duyduğum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, yolumuz olsun. Yolumuz açık olsun. Yolumuz aydınlık olsun. Her daim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu olsun.”

Editör: Haber Merkezi