Milletvekili Perihan Koca'dan Hayvan Hakları İhlallerine Tepki: "Şanlıurfa'daki Köpek Katliamı ve Gözaltılar Araştırılsın"

BÜYÜKŞEHİR’DEN YİNE BİR İLK: PATİLİ DOSTLARA MAMA ÜRETİM ÜNİTESİ BÜYÜKŞEHİR’DEN YİNE BİR İLK: PATİLİ DOSTLARA MAMA ÜRETİM ÜNİTESİ

CHP Mersin Milletvekili Perihan Koca, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde gerçekleştiği iddia edilen toplu köpek katliamı ve hayvan hakları savunucusu Buket Özgünlü’nün gözaltına alınmasıyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yönelik yazılı soru önergesi verdi. Koca, yaşanan olayların detaylıca araştırılmasını ve adaletin sağlanmasını talep etti.

"Çiftçilerimiz Ayakta Kalamaz"

Perihan Koca, basına yansıyan haberlere göre, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde toplu köpek katliamının yapıldığını ve öldürülen köpeklerin poşetlere doldurulduğunu belirtti. Koca, belediye işçileri ve muhtarların iş birliği ile köpeklerin sokaklarda iğnelerle uyutularak toplatıldığı iddialarının ciddi bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü'nün, Şanlıurfa Siverek'teki belediyeye ait hayvan barınağından hasta 35 köpeği Ankara'ya taşımasının ardından gözaltına alınmasına dikkat çeken Koca, Özgünlü’nün açıklamalarını hatırlattı. Özgünlü, köpeklerin kuduz karantinası ilan edilen bölgeden alınmadığını, belgelerin ellerinde olduğunu ve köpeklerin barınak görevlileri tarafından araçlara nakledildiğini belirtmişti.

"Çiftçilerimizin Haykırışlarını Duyuracağız"

Koca, Ankara Valiliği’nin konuya ilişkin açıklama yapmasına rağmen Buket Özgünlü’nün tutuklanmasının mahkemelerin bağımsızlığına gölge düşürdüğünü savundu. Koca, şu soruları yöneltti:

  1. Şanlıurfa’da gerçekleştirildiği iddia edilen toplu köpek katliamı ile ilgili adli mercilerce herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Söz konusu iddialarla ilgili gözaltına alınan ya da soruşturulan kişi sayısı kaçtır?
  2. Hayvan hakları savunucusu Buket Özgünlü’nün bizzat kamu görevlileriyle ortaklaşa çalışarak, yasal dayanaklarla ve prosedürleri yerine getirerek köpekleri tedavi etmek için yürüttüğü faaliyetin kriminalize edilerek suç gibi gösterilmesi sonucu mahkemelerin tutukluluk kararı vermeleri mahkemelerin etki altında kaldıkları ya da talimatla hareket ettikleri iddialarını doğurmuştur. Bu iddialar bakanlığınız tarafından araştırılmış mıdır?
  3. Şanlıurfa’da köpeklerin toplu olarak öldürüldükleri iddiası soruşturulmazken kuduz karantinası altında olan köpeklerin taşındıkları iddiası soruşturulmadan Buket Özgünlü’nün tutuklanmaya sevk edilmesi ve tutuklanması adli mercilerin son zamanlarda sürekli yükseltilen hayvan nefreti konusunda bir taraf tuttuğunu mu göstermektedir?

Milletvekili Perihan Koca, hayvan hakları ihlallerine karşı sessiz kalmayacaklarını ve adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi