BU PROJEDE ÇOCUKLARIN MATEMATİĞİ EĞLENEREK VE KEŞFEDEREK ÖĞRENMELERİNİ HEDEFLENİYOR
Adana'nın Ceyhan ilçesindeki bir ilkokulda hayata geçirilen eTwinning projesiyle çocukların matematiği eğlenerek ve keşfederek öğrenmelerini hedefleniyor. Projede ayrıca her ay bir tema doğrultusunda, öğrencilerin yaratıcı düşünme ve analitik becerilerini geliştiren, merak duygularını besleyen etkinliklere yer veriliyor.
Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Botaş İlkokulu 1/A sınıfında okul yönetiminin öncülüğünde sınıf öğretmeni Süleyman Uludağ tarafından hayata geçirilen eTwinning projeyle çocukların matematiği eğlenerek ve keşfederek öğrenmelerini hedefleniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Uludağ,2024-2025 yılı eğitim öğretim döneminin ilk yarı yılında uygulamaya konulan Mathematics Journey Of Little Explorers" adlı eTwinning projesi ile öğrencilere matematik kavramları, günlük hayatta kullanım alanları hakkında bilinçlenme çalışmaları ve etkinlikleri yaptıklarını söyledi.
Oyun, gözlem, sanat, doğayla bütünleştirilmiş etkinliklerle çocukların matematiği eğlenerek ve keşfederek öğrenmelerinin sağlandığını söyleyen sınıf öğretmeni Süleyman Uludağ, projenin aynı zamanda öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine, matematiği sadece ders değil, bir yaşam becerisi olarak görmelerini sağlayarak, takım çalışmaları yapmalarına ve kültürel farkındalık kazanmalarına da katkı sağladığını aktardı.
“MATEMATİK HAYATIN HER ALANINDA”
Uludağ “Bu proje öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak ve onları çevrelerinde var olan matematikle buluşturmak amacıyla oluşturulmuştur. Matematiğin hayatın her alanında kullanıldı gerçeği göz önünde bulundurularak, proje kapsamında; Dijital Vatandaşlık Atölye Çalışmaları, Sayılarla Hikâye Yazma Çalışmaları, Word Art Çalışmaları, yabancı ortakların ülkelerinde oynatılan matematik oyunları ve dijtal kitap oluşturuldu, Matematikte sanat ve örüntü etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin farklı ülkelerden ve şehirlerden akranlarıyla iş birliği içinde çalışarak hem matematiksel becerilerini hem de, dijital yeterliliklerinin geliştirmeleri sağlanmıştır. Bu kapsamda proje, içinde İtalya, Romanya, Litvanya gibi ülkelerin yer aldığı toplam 10 yabancı ortak ve ülkemizden toplam 10 ortakla birlikte yapıldı. Her ay bir tema doğrultusunda yürütülen proje etkinliklerimizle, öğrencilerimizin yaratıcı düşünme ve analitik becerilerini geliştiren, merak duygularını besleyen etkinliklere de yer verilmiştir” ifadelerini kullandı.