Münir Korkmaz; 29 Ekim’in Üzerinden 6 Yıl Geçti!

KHK Platformlarının kurucuları arasında yer alan ve Eğitim Sen Üyesi olan Öğretmen Münir Korkmaz kendi ihracı üzerinden 29 Ekim 2016 tarihinde ihraç edilen eğitim emekçilerinin duygularını da içeren yazısını olduğu gibi yayınlıyoruz.

Korkmaz konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti;

29 Ekim, çocukluğumdan beri benim için hep anlamlı bir gün oldu. Öğretmenlik sürecimde de hep öyleydi. Öğrencilerimle birlikte her yıl, günün anlam ve önemine uygun etkinlikler hazırlar aktif şekilde katılım sağlardık. 29 Ekim 2016 günü de çalıştığım okulda bayram kutlamalarında etkinliklerde yer almış ve okulumdan görevimi yerine getirmenin huzuruyla ayrılmıştım. Ve sosyal medyada “eşitlikçi özgürlükçü bir cumhuriyet” talebini yazmıştım. Ancak 29 Ekim 2016 akşamı hayatımı allak bullak edecek KHK ile ihraç edildiğim haberini almamla artık benim için 29 Ekim’in anlamı değişti. Çünkü tam da 29 Ekim günü adım ve kimliğim teşhir edilerek 10 bin kamu emekçisi ile birlikte işimden atıldım. Artık son 6 yıldır çok sevdiğim mesleğimden ihraç edilmemi gündem yapmaya çalışıyorum. Sanırım buna da hakkım var. Evet 152 bin kamu emekçisi gibi sorgusuz, sualsiz, hukuksuz bir şekilde KHK ile ihraç edildim. Ve bu gün 6 yıl bitti. Bu süreçte yaşadıklarımı ancak ben bilirim.

Bu arada ilginç olan ben hala OHAL Komisyonu kararını beklediğim için hukuksal bir süreç de başlatamadım. Belki bazıları için 6 yıl kısa gibi gelebilir ama hiç de öyle değil. Sonuçta toplam yaşamımın yaklaşık yüzde onu. Bu altı yıllık süreçte dayanışmanın ve vefasızlığın örneklerini de çok gördüm. Şunu açık olarak söylemeliyim ki sonuçta ataların da dediği gibi “ateş düştüğü yeri yakıyormuş.” Bu arada tüm bu yaşananlara rağmen geçmişimle ilgili herhangi bir pişmanlığım yok. Ne yaptıysam hala arkasındayım; onurumla hala “barış demokrasi, adalet, özgürlük” demeye devam ediyorum ve devam edeceğim. Şunu biliyorum ki ben ve diğer kamu emekçileri siyasi bir kararla ihraç edildik ve dolayısı ile de siyasi bir kararla işlerimize geri döneceğiz. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan ailem akrabalarım dostlarım ve yoldaşlarıma çok teşekkür ederim. İhraçların başladığı andan itibaren bu ihraçların haksiz hukuksuz olduğuna inandığım için ihraçlara karşı net tavrımı ortaya koydum ve koymaya da devam ediyorum. Tek bir KHK’lı kalmayana kadar da bu mücadelem devam edecek.

Tabi bir öğretmen olarak en çok üzüldüğüm şey en önemli yaşam damarım olan öğrencilerimden altı yıldır uzak kalmam. Bu ruh halinin anlamını en iyi meslektaşlarım bilirler. Zaten en çok zoruma giden de bu oldu. Ancak bu güne kadar bir şekilde dayandım. Öğrencilerime kavuşmama az kaldığını düşünüyorum.

KHK’lar çöp olacak ve biz işlerimize döneceğiz.

Editör: Haber Merkezi