Twitter Inc'in yeni sahibi Elon Musk Perşembe günü sosyal medya platformunun iflas etme olasılığını gündeme getirerek, ABD'li bir gizlilik düzenleyicisinin uyarısını ve şirketin güven ve güvenlik liderinin çıkışını içeren kaotik bir günü sonlandırdı.

Bloomberg News, bankayı 44 milyar dolara satın aldıktan iki hafta sonra, çalışanlarıyla yaptığı ilk toplu görüşmede iflas olasılığını dışlayamadığını söyledi - kredi uzmanlarının dediğine göre bu anlaşma Twitter'ın finansmanını tehlikeli bir durumda bıraktı.

Günün erken saatlerinde Musk, şirket genelindeki ilk e-postasında, Twitter'ın düşen reklam gelirini dengelemek için abonelik gelirini artıramazsa "yaklaşan ekonomik krizden sağ çıkamayacağı" konusunda uyarıda bulundu, mesajı gören üç kişi söyledi. Reuters.

Twitter'ın hizmetteki nefret söylemi, yanlış bilgilendirme ve spam ile mücadeleye verdiği yanıtı denetleyen Yoel Roth, Perşembe günü istifa etti, konuyla aşina iki kişi Reuters'e verdiği demeçte.

Roth Perşembe günü Twitter profilinde kendisini şirkette "Eski Güven ve Güvenlik Başkanı" olarak tanımladı.

Roth, yorum taleplerine yanıt vermedi. Bloomberg ve teknoloji sitesi Platformer ilk çıkışını bildirdi.

Perşembe günü erken saatlerde, Twitter'ın Baş Bilgi Güvenliği Sorumlusu Lea Kissner, istifa ettiğini tweetledi.

Gizlilik ekibindeki bir avukat tarafından Perşembe günü Twitter'ın Slack mesajlaşma sistemine gönderilen ve Reuters tarafından görülen dahili bir mesaja göre, Gizlilik Baş Sorumlusu Damien Kieran ve Baş Uyum Görevlisi Marianne Fogarty de istifa etti.

Şirketin üst düzey reklam satış yöneticisi Robin Wheeler, çalışanlarına bir notta şirkette kaldığını söyledi, mesajı gören bir kişi, daha önceki basında çıkan haberlerden farklı olarak kendisinin de ayrılacağını söyledi.

Wheeler Perşembe günü geç saatlerde "Hala buradayım" diye tweet attı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu, üç gizlilik ve uyum görevlisinin istifasının ardından Twitter'ı "derin endişeyle" izlediğini söyledi. Bu istifalar potansiyel olarak Twitter'ı düzenleyici emirleri ihlal etme riskine sokar.

Musk avukatı Alex Spiro Perşembe günü geç saatlerde bir e-postada bazı çalışanlara Twitter'ın uyumlu kalacağını söyledi.

Spiro, "Bugün FTC ile devam eden yükümlülüklerimiz hakkında konuştuk ve yapıcı bir devam eden diyalogumuz var" dedi.

Emirlerden bireysel çalışanların değil, yalnızca Twitter'ın sorumlu tutulabileceğini belirtti.

"Twitter'da FTC meselesi üzerinde çalışmayan, uyum sağlamazsak hapse girebileceklerini (gitebileceklerini) yorumlayan çalışanların olduğunu anlıyorum - bu iş böyle yürümez" diye yazdı.

Bilginin bildirdiğine göre Musk, Perşembe öğleden sonra Twitter'da birçok çalışanla yaptığı ilk toplantısında şirketin gelecek yıl milyarlarca dolar kaybedebileceği konusunda uyardı.

Musk, işçilere e-postada, uzaktan çalışmaya artık izin verilmeyeceğini ve haftada en az 40 saat ofiste olmalarının bekleneceğini ekledi.

Twitter, Musk ve Spiro, olası bir iflas, FTC uyarısı veya ayrılmalar hakkında yorum taleplerine yanıt vermedi.

Musk, 27 Ekim'de devraldıktan sonra acımasızca temiz eve taşındı ve şirketin günde 4 milyon dolardan fazla kaybettiğini, bunun büyük ölçüde reklamverenlerin o devraldığında kaçmaya başlamasından kaynaklandığını söyledi.

Anlaşmadan sonra Twitter'ın 13 milyar dolar borcu var ve önümüzdeki 12 ay içinde toplam 1,2 milyar dolara yakın faiz ödemesi ile karşı karşıya. Ödemeler, Twitter'ın en son açıklanan ve Haziran ayı sonu itibarıyla 1,1 milyar dolara ulaşan nakit akışını aşıyor.

Musk, mavi çek doğrulaması içeren Twitter Blue hizmeti için ayda 8 dolar ücret almaya başladı.

UYARI

FTC'nin halkla ilişkiler direktörü Douglas Farrar Reuters'e verdiği demeçte, "Twitter'daki son gelişmeleri derin endişeyle izliyoruz."

Farrar, "Hiçbir CEO veya şirket yasaların üzerinde değildir ve şirketler bizim rıza kararnamelerimize uymak zorundadır. Gözden geçirilmiş rıza emrimiz bize uyumu sağlamak için yeni araçlar sağlıyor ve biz bunları kullanmaya hazırız," dedi.

Mayıs ayında Twitter , FTC'nin telefon numaraları gibi özel bilgileri kötüye kullandığı iddialarını çözmek için 150 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Twitter'ın gizlilik avukatı Perşembe günü dahili notta Spiro'nun Musk'ın şirketle "büyük miktarda risk" almaya istekli olduğunu söylediğini belirtti. Spiro'nun aktardığına göre avukat, "Elon uzaya roketler atıyor, FTC'den korkmuyor" dedi.

Twitter'ın satın alınması, sık sık siyasi tartışmalara giren Musk'ın çevrimiçi konuşmayı kontrol etmeye çalışan ülkelerden baskıyla karşılaşabileceği endişelerine yol açtı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Çarşamba günü Musk'ın "diğer ülkelerle işbirliği ve/veya teknik ilişkilerinin incelenmeye değer olduğunu" söylemesine neden oldu.

REKLAM VERENLER 

Musk, Çarşamba günü reklamcılara Twitter'ın Spaces özelliği hakkında yaptığı açıklamada, platformu gerçek için bir güce dönüştürmeyi ve sahte hesapları durdurmayı hedeflediğini söyledi.

Onun güvenceleri yeterli olmayabilir.

Chipotle Mexican Grill (CMG.N) Perşembe günü yaptığı açıklamada, "yeni liderliği altında platformun yönü hakkında daha iyi bir anlayış kazanırken" Twitter'da ücretli ve sahip olduğu içeriği geri çektiğini söyledi.

General Motors (GM.N) dahil olmak üzere , Musk'ın devralmasından bu yana Twitter'da reklamları durduran ve içerik denetleme kurallarını gevşeteceği endişesiyle diğer markalara katıldı .

Editör: Güven BOĞA